Bakan Kurum Açiklamasi '500 Bin Konutumuzu Avrupa'da, Diger 500 Bin Konutumuzu Anadolu'da Insa Ediyoruz'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Esenyurt Meydani’nda halka seslenerek, "500 bin konutumuzu Avrupa’da yapiyoruz. Diger 500 bin konutumuzu Anadolu’da insa ediyoruz” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi '500 Bin Konutumuzu Avrupa'da, Diger 500 Bin Konutumuzu Anadolu'da Insa Ediyoruz'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Esenyurt Meydani’nda halka seslendi. Bakan Kurum, "Karis karis Istanbul’umuzu geziyoruz. Önce Bagcilar’da ardindan Küçükçekmece’de muhtesem bir kalabaliga hitap ettik, kucaklastik. Simdi de vefakar, cefakar Esenyurtlu kardeslerimizle beraberiz. Allah’a hamdolsun, Istanbul’umuzun neresine gitsek, milletimiz bizi bagrina basiyor. Çünkü milletimiz bizi çok iyi biliyor. Milletimiz bizden emin, milletimiz bize güveniyor. Çünkü biz AK Parti’yiz. Biz, yavrularimizin istikbali için bikmadan, usanmadan, yorulmadan çalisan kadrolariz. Çünkü biz eserlerimizle, yatirimlarimizla Istanbul’umuzu istikbale tasiyan kadrolariz” diye konustu.



“Bu sehri bastan asagi yeniliyoruz”

Bakan Kurum, “Istanbul’da en büyük derdimiz ne, deprem. Bu sehri bastan asagi yeniliyoruz. Tüm afetlere karsi güçlü hale getiriyoruz. Yasadigimiz son depremlerde bir kez daha sahit olduk. Istanbul’umuzun kaybedecek bir saniyesi bile yok. Bu yüzden ne diyoruz; yerinde, hizli ve gönüllü dönüsüm diyoruz. ’Istanbul’da 1.5 Milyon Konutluk Büyük Dönüsüm’ diyoruz. ’Yarisi Bizden’ diyoruz, yarisi devletten diyoruz. Gaziosmanpasa’dan temellerimizi attik. 500 bin konutumuzu Avrupa’da yapiyoruz. Diger 500 bin konutumuzu Anadolu’da insa ediyoruz. 500 bin konutumuzu da yerinde dönüstürüyoruz. Size söz veriyoruz, bu sehirde tek bir kardesimiz bile riskli yapida yasamayacak, evlatlari için endise içinde yataga girmeyecek. Yarisi Bizden kampanyamizi biliyorsunuz degil mi? Su anda muhtesem ilerliyor. Iste ilk 3 günde Istanbul’umuzda 315 bin bagimsiz bölüm için 52 bin vatandasimizin basvurusunu aldik. Esenyurt’umuzda da basvuru sayisi su anda 5 bin bagimsiz bölüme ulasti. Bu teveccüh neden? Çünkü biz, Istanbul’umuzda evlerini dönüstürmek isteyen kardeslerimize; yeni evinin maliyetinin yarisini benden diyoruz. Ne diyoruz, ya rezerv alanda insa ettigimiz konutlardan ev alin ya da eviniz yapilana kadar sizlere 5 bin 250 TL kira destegi verelim diyoruz. Ne diyoruz; konutlarimizi en geç iki yil içerisinde teslim edecegiz diyoruz. Istanbul’a söz veriyoruz, tüm yeni yuvalarimizi millet bahçeleriyle, parklariyla, camileriyle, kafeleriyle, is yerleriyle, spor tesisleriyle, tüm sosyal donatilariyla tamamlayacagiz. Esenyurtlu, Istanbullu kardeslerimize, evlatlarimiza, sizlere en güzel sekilde armagan edecegiz" seklinde konustu.



"Belediyenin bugüne kadar yapmadigi imar planlarini da Bakanlik olarak biz yapiyoruz”

Esenyurt’a özel müjdelerinin oldugu belirterek bunlari siralayan Bakan Kurum, "Bir, Esenyurt’ta yasanan konut magduriyetlerini çok iyi biliyoruz, yakindan takip ediyoruz. Biz Fikirtepe’de 12 bin konutluk projemizi yapip, yillardir kangrene dönüsmüs sorunu çözdük mü, evet. Simdi de Esenyurt’ta vatandasimiz için elimizi tasin altina koyacagiz. Buradaki sorunu kökten çözecegiz. Magdur vatandaslarimizin gönül rizasini da alarak Yarisi Devletten kampanyasiyla, TOKI’miz eliyle, yarim birakilan tüm insaatlari süratle tamamlayacagiz. Simdiden bu kararimiz, Esenyurt’umuz için hayirli ugurlu olsun diyorum. Iki, Esenyurt’ta 60 bin nüfusa sahip Örnek ve Çinar mahallelerimiz var. Buralarda uzun yillardir yasanan mülkiyet ve imar sorunlari vardi. Ne yaptik? Yeni bir yasal düzenleme ile çözüme kavusturmak için çalismalarimizi baslattik. Üstelik bu çalismayla; sadece mülkiyet problemlerini çözmüyoruz. Ayrica, belediyenin bugüne kadar yapmadigi imar planlarini da Bakanlik olarak biz yapiyoruz, kentsel dönüsüm sürecinin önündeki tüm engelleri kaldiriyoruz. Artik gelecege daha güvenle bakacak 60 bin kardesimize hayirli ugurlu olsun diyorum. Üç, Esenyurt’a Türkiye’ye ve dünyaya örnek bir egitim projesini armagan ediyoruz. Biliyorsunuz, Esenyurt’un okul ve egitim alani ihtiyaci çok fazla. Biz de bu sebepten, arkadaslarimizla hemen harekete geçtik. Merkez Sanayi Mahallemizde; toplam insaat alani 108 bin metrekare olacak bir alani planlayarak egitim alani haline getirdik. Bu egitim kampüsünde, 15 ayri blok, 340 derslik, 88 laboratuvar, 500 araçlik otopark yer alacak. Tam 10 bin 412 ögrencimiz burada egitimlerine devam edecekler. Içinde ne var biliyor musunuz? 5 Anadolu Lisesi var. Birer tane; Fen Lisesi, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Imam Hatip Lisesi var. Bitti mi, bitmedi. Bilim ve Sanat Merkezi, kiz yurdu, erkek yurdu var. Kapali spor salonu, konferans salonu, ana sinifi var, kütüphanesi var. Simdi çok daha hizli hareket ediyoruz. Insallah bu muhtesem egitim kampüsümüzü 2024 Subat ayinda sizlere armagan edecegiz. Ben simdiden bu egitim yuvalarimiz Esenyurt’umuza, Istanbul’umuza, yavrularimiza hayirli ugurlu olsun diyorum” dedi.



“Esenyurt’un projesi yarim kalmis, baskan nerde, baskan yine gezmelerde”

Kurum, “Simdi sizlere sorsam, Kiliçdaroglu Esenyurt’a kaç defa geldi diye ne cevap verirsiniz? Ben vereyim cevabi; sadece bir. Bunlar Esenyurt’umuzun oyunu alip kaderine terk ettiler unuttular. Tayyip Erdogan öyle mi yapti, biz öyle mi yaptik? Sel oldu buradaydik, vatandasimizin yaninda olduk. Yesil alan dendi, yer bulduk, yaptik. Okul dendi, egitim dendi, kampüs dendi, Türkiye’nin en donanimli okullarini buraya yapiyoruz. Biz Esenyurt’a sevdaliyiz sevdali. Birileri gibi, laf degil is üretiyoruz is. Hadi Kiliçdaroglu unuttu, biz buna aliskiniz. Peki, Büyüksehir’in baskanina ne demeli? Biz, Istanbul Büyüksehir yönetimi AK Parti’deyken metronun temelini attik mi attik. Peki, bunlar göreve geldikten sonra 4 yilin sonunda, insaatin ilerlemesi yüzde kaç biliyor musunuz? Sadece yüzde 5. Kaç metre ilerleme var, sadece 6 metre. Maalesef kardeslerim; milletin isi masada kalmis. Esenyurt’un projesi yarim kalmis. Baskan nerde, baskan yine gezmelerde. Ama ben sizleri görüyorum, ben sizlere inaniyorum. 14 Mayis sabahi Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Esenyurt, bunlara, bu liyakatsizlere, bu beceriksizlere, bu vurdumduymazlara en büyük cevabi verecektir” ifadelerini kullandi.

“Ayasofya’nin sesi Istanbul’un 7 tepesinde sonsuza dek yankilanacak, hiç kimse bu ezan sesini dindiremeyecek”

Bakan Kurum, "Kardeslerim, seçime çok az kaldi. Saflar netlesti. Bir tarafta dev projeleriyle yükselen bir Türkiye diyen Cumhurbaskanimiz, diger tarafta Türkiye’ye dair tek bir projesi olmayan Kiliçdaroglu var. Bir tarafta milleti için; köprüler, tüneller, hizli tren hatlari, sehir hastaneleri, havalimanlari, millet bahçeleri, sosyal konutlar, modern üniversiteler insa edenler var. Diger tarafta milletin gönlüne bos vaatlerle girmeye çalisanlar var, Türkiye’yi yüz yil geriye götürmek isteyenler var. Bir tarafta Istanbul’un deprem bütçesini 6 kat düsürenler; 5 yilda 100 bin konut sözünü tutmayanlar var. Diger tarafta bu ülkeye milyonlarca yeni yuva kazandiran AK Parti var. Bir tarafta, fethin sembolü Ayasofya’yi yeniden açanlar var. Diger tarafta Ayasofya Camiimizi, yeniden müze yapmak isteyenler var. Buradan hep birlikte haykiriyoruz. Ayasofya’nin minarelerindeki ezan sesleri dinmeyecek.! Ayasofya’nin sesi Istanbul’un 7 tepesinde sonsuza dek yankilanacak.! Hiç kimse bu ezan sesini dindiremeyecek” dedi.



“Cennet vatanimizi, bunlarin yalanci baharina, yalan rüzgarlarina, sahte vaatlerine terk etmeyecegiz”

Bakan Murat Kurum, "Kardeslerim, hatirlayacaksiniz. Bu CHP, bundan tam 4 yil önceki seçimlerde söyle diyordu: Mart’in sonu bahar olacak. Ne hikmetse o bahari ne Istanbul’da, ne Ankara’da, ne de Izmir’de göremedik. Tam 4 yil oldu. Bu sehirler, bu millet bahari bir türlü göremedi. Ama ne gördük biliyor musunuz kardeslerim? Yalanci Bahari gördük! Yolda kalan otobüsler gördük. Kardan kapanan yollar gördük. Bir türlü bitmek bilmeyen metro hatlari gördük. Her seyi gördük ama hizmet göremedik, eser göremedik. Kiliçdaroglu simdi de kalkmis, ’Yine Baharlar Gelecek’ diyor. Sizin vaat ettiginiz yalanci bahardan bu millete ne hayir geldi ki simdi de sizden yeni baharlar bekleyelim, hizmet bekleyelim, hayir bekleyelim. Biz kararliyiz, cennet vatanimizi, bunlarin yalanci baharina, yalan rüzgarlarina, sahte vaatlerine terk etmeyecegiz. Kardeslerim, simdi sizlere soruyorum 14 Mayis’ta Yeniden Sahlanis dönemini baslatacak miyiz? Esenyurt’ta ’Dogru Zaman, Dogru Adam Recep Tayyip Erdogan’ diyerek sandiklari patlatacak miyiz? Cumhurbaskanimizi, Cumhur Ittifaki’mizi rekor bir oyla destekleyecek miyiz? Sizleri bir kez daha sevgiyle, saygiyla, hürmetle selamliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA