Minikler 23 Nisan'da Depremzedeleri Andi

Kayseri’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla kutlama yapan Ahmet Eskiyapan Ilkokulu ögrencileri, depremzedeleri andi.

Minikler 23 Nisan'da Depremzedeleri Andi
Ahmet Eskiyapan Ilkokulunda düzenlenen programin açilis konusmasini yapan Okul Müdürü Ali Özcan, “Öncelikle 6 Subat’ta Kahramanmaras’imizda meydana gelen depremler sebebiyle vefat eden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar, geride kalanlara ise sabirlar diliyorum. Buruk bir sekilde karsiladigimiz geçmis Ramazan Bayrami’nizi ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nizi yürekten kutluyorum. Her 23 Nisan’da çocuk yürekler kipir kipir olur. Mutlu günlerine, bayramlarina kavusmanin heyecaniyla uyanir sabaha. 103 yil önce Basögretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ögrencilerine, çocuklarina verdigi anlamli armaganlardan biridir 23 Nisan. 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açildigi ve Türk halkinin var olma-yok olma savaslari içinde egemenligini ilân ettigi tarihtir. 23 Nisan gibi milli bayramlarimizin önemli bir anlami daha vardir: Bu bayramlar, birlik ve beraberligimizi pekistirdigimiz, millet olarak bu süreç gibi tasada ve kivançta bir oldugumuz günlerdir. Bugünde bizler de bu cennet vatani, canlari ve kanlari pahasina emanet eden ecdadimizin emanetlerini nasil daha iyi koruyacagimizi, yarinlara tasiyabilecegimizi düsünmeliyiz. Sevgili çocuklar sizler, bu güzel ülkenin gelecegisiniz. Sizlere güvenimiz tamdir, siz de kendinize güvenin. Unutmayin bugün bizlerin bulundugu bu yerlerde gelecekte sizler yer alacaksiniz. Bugün burada coskunuzu paylasan bizler sizden çalisan, düsünen, insani ve vatanini seven gençler olarak yetismenizi beklemekteyiz. Yürüyün çocuklar, yüzünüzü aydinlik yarinlara çevirip basiniz dik, arkaniza bakmadan yürüyün. Ayaginiz takildiginda bizler sizi tutmak için her zaman arkanizdayiz. Yolunuz açik, geleceginiz aydinlik, her gününüz bayram olsun. Bu duygularla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 103. yil dönümü kutlama töreninin hazirlanmasi ve sunulmasinda emegi geçen herkese huzurlarinizda tesekkür ederken, tüm halkimizin, ögrencilerimizin bayramini kutluyor, saygilarimi sunuyorum” dedi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programda ögrenciler tarafindan siirler okunarak, dünya danslari sergilendi. Dans gösterisinin ardindan 3. sinif ögrencileri tarafindan yapilan gösteride depremzedeler anilarak, depremden etkilenen iller için yoklama yapildi.

Kocasinan ilçesinde bulunan Ahmet Eskiyapan Ilkokulunda düzenlenen programa; Kocasinan Kaymakami Ilhan Abay, Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdür Vekili Adnan Göllüoglu, protokol üyeleri, okul idaresi, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Kaynak: İHA