Kocaeli'nin Sanat Merkezinde 214 Bin 461 Kisiye Egitim Verildi

Kuruldugu günden bu yana kentin sanat merkezi olan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitim Kurslari (KO-MEK), simdiye kadar gösteri ve sanat branslarinda 214 bin 461 kisiye egitim verdi.

Kocaeli'nin Sanat Merkezinde 214 Bin 461 Kisiye Egitim Verildi
Kocaeli ve çevre illerden binlerce sanatsever, KO-MEK’ten egitim alabilmek için kurslara kayit yaptiriyor. Egitimlerin son sürat devam ettigi KO-MEK’te gün sonunda essiz sanat eserleri ortaya çikiyor. Kuruldugu günden beri adeta bir halk üniversitesi olan KO-MEK, 12 ilçede ve 43 kurs merkezinde toplam 370 farkli brans ile egitim vermeye devam ediyor. Meslek branslari ile istihdama katki sunan KO-MEK, gösteri ve sanat branslariyla da vatandaslara egitim vererek sanatsal gelisimi destekliyor.

KO-MEK simdiye kadar 121 farkli el sanati bransinin yani sira gitar, baglama, ney, keman, tiyatro ve drama gibi önemli gösteri branslarinda da egitim vererek müzik ve gösteri sanatlarinin da gelismesine destek oluyor. KO-MEK, simdiye kadar 214 bin 461 kisiye egitim verdi.

KO-MEK’in, 2022-2023 egitim ve ögretim yili kursiyerlerinin eserlerinden olusan ilçe sergileri 25 Nisan Sali günü basliyor. KO-MEK ilçe sergilerinde bu yil da kursiyerlerin yil boyunca el emegi göz nuruyla hazirladiklari birbirinden güzel ürünleri ziyaretçilerin begenisine sunacak.
Kaynak: İHA