Faciadan Dönülen Hayvanat Bahçesinde Önlemler Artirildi

Denizli’de Irak uyruklu bir çocugun, yasak olmasina ragmen yaklastigi deve tarafindan isirildigi hayvanat bahçesinde benzer bir kazanin bir daha yasanmamasi için gerekli önlemler alindi.

Faciadan Dönülen Hayvanat Bahçesinde Önlemler Artirildi


Denizli’de bulunan bir hayvanat bahçesinde 2 gün önce meydana gelen olayda; ailesi ile birlikte gezmeye giden 8 yasindaki Irak uyruklu Basim Osamah, yasak olmasina ragmen develere fazla yaklasinca hayatinin sokunu yasadi. Devenin basindan ve boyun kismindan isirmasi sonucu ayaklari yerden kesilerek havaya kalkan çocugu, babasi büyük bir refleks göstererek devenin agzindan almayi basardi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldirilan Basim Osamah, tedavisinin tamamlanmasinin ardindan taburcu edildi.

Facianin kil payi atlatildigi hayvanat bahçesinde benzer bir kazanin yasanmamasi için gerekli önlemler alindi. Ziyaretçilerini agirlamaya devam eden hayvanat bahçesinde, develerin oldugu bölümün çiftler uzatildi. Tel örgülerin yükseltilmesiyle birlikte hem develerin hem de ziyaretçilerin birbirleriyle temas etmelerinin önüne geçildi.

Ziyaret ettigi hayvanat bahçesinde yasanan olayi ögrenince büyük üzüntü yasadigini ifade eden Orhan Akbas, “Görüntülerde devenin çocugu isirdigini gördüm. Yabanci uyruklu bir çocukmus isirilan. Saglik durumu da iyi oldugunu duydum. Sonuçta hayvan her an her seyi yapabilir. Ailesi için gerçekten çok zor bir durum ve onu yasamadan bilmeyiz. Bundan sonra daha dikkatli olmamiz lazim. O anlari gördüm de açikçasi izahi yok. Devenin o sekilde çocugu havaya kaldirmasi ve ailenin veryansin edisi yürekleri parçaladi” dedi.

Kaynak: İHA