Bayram Tatilinde Sarp Sinir Kapisi'nda Turizm Yogunlugu Yasandi

Türkiye’nin Kafkaslara açilan sinir kapisi olan Sarp Sinir Kapisinda bayram yogunlugu yasandi. 3 günlük Ramazan Bayrami tatilinde sinir kapisindan 69 bin 510 kisi yaya olarak giris çikis yapti.

Bayram Tatilinde Sarp Sinir Kapisi'nda Turizm Yogunlugu Yasandi
Ortalama günde 10 bin kisinin geçtigi sinir kapisinda bayram dolayisiyla bu rakam 3 kat artti.

Ramazan Bayramini yurt disinda geçirmek veya Batum’da alisveris yapmak isteyen Türk vatandaslari Artvin’in Kemalpasa ilçesinde bulunan Sarp Kara Hudut Kapisini kullanarak Gürcistan’a geçti. Bayram öncesi günlük 10- 12 bin yaya geçisi oldugu sinir kapisinda 3 günlük bayram tatilinde yaklasik 69 bin 510 yaya giris-çikis yapti. Bayramin 1. günü sinir kapisini 17 bin 430 yaya kullanirken, bu sayi bayramin 2. günü ise 27 bin 170 olarak belirlendi. Bayramin son günü ise 24 bin 910 yaya giris çikisiyla toplamda 69 bin 510 yaya giris çikis yapmis oldu.

“Bayramda Batum’u gezdik geldik”

Van’dan Gürcistan’in Batum kentini görmeye gelen Umur Kömür “Batum’a gittik gezdik. Iki hafta öncesinden arkadasimla plan yapmistik zaten. Biz Karadeniz turu yapacaktik, Karadeniz’i gezecektik ama birden yolumuz Batum’a düstü. Batum’a gidelim dedik, gittik begendik çok da güzeldi. Kimlikle filan da giris yapabiliyoruz, pasaporta da gerek yok. Gayet eglenceliydi çok begendik 2 gün kaldik orada” dedi.

Gaziantep’den Batum’a bayram tatilini geçirmeye giden Samet Enes Tuncay ise “Bu tur suana kadar geldigimiz en güzel turlardan bir tanesi. Dogasi olsun manzarasi olsun, gölleri olsun, ovalari olsun çok güzeldi. Bayagi eglendik. Kuzenimle beraber geldik. Çok iyide geçti vakit. Rehberlerimiz çok iyiydi. Yani herkese tavsiye ediyoruz” diye konustu.

Kahramanmaras’tan gelen Neslihan Armut ise “Bayram tatilinde Gürcistan’a gittik. Kardesimle beraber. Kahramanmaras’tan deprem bölgesinden geliyoruz. 60 gündür oradaydik. Kafamiz dagilsin diye gittik Batum’a gittik. Turla beraber gittik güzel memnun kaldik. Ilk defa geliyoruz güzel geçti tatilimiz” ifadelerini kulandi.
Kaynak: İHA