Bakan Kurum Açiklamasi ' TOKI'mizle 1.2 Milyon Konut Üreterek Ülkemizdeki Yapi Stogunu Güçlendirdik'

Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Kentsel Dönüsüm Toplantisi’na katildi. Bakan Kurum, ‘’ Gültepe’yi, Çeliktepe’yi, Mehmet Akif Mahalle’sini, Kagithane’yi, Istanbul’u annelerimizle, kiz kardeslerimizle, ablalarimizla dönüstürecegiz”

Bakan Kurum Açiklamasi ' TOKI'mizle 1.2 Milyon Konut Üreterek Ülkemizdeki Yapi Stogunu Güçlendirdik'
Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum Kâgithane’de Kentsel Dönüsüm Toplantisi’nda vatandaslarla bir araya geldi. Kurum’a düzenlenen bu toplanti da Kâgithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin eslik etti. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum Kâgithane ‘de bulunan Gültepe, Çeliktepe, Mehmet Akif mahalleleri için planlanan Kentsel Dönüsüm Projesi’nden bahsetti. Bunun yani sira Kurum, 14 Mayis seçimleri hakkinda Cumhurbaskani Erdogan’in müjdelerini vatandaslarla paylasti. Vatandasin yogun ilgi gösterdigi Bakan Kurum, Kentsel Dönüsüm Toplantisi sonrasi bir dizi esnaf ziyareti gerçeklestirdi. Kurum, Kâgithane Gültepe Polis Merkezi ziyaretinin ardindan esnaf ziyareti gerçeklestirdi ve esnafla sohbet etti.

"Hedefimiz, 1. yilda 200 bini yerinde, 100 bini rezerv konut olmak üzere toplam 300 bin konut dönüstürmek’’

Kentsel Dönüsüm Toplantisi’nda konusan Bakan Kurum, ‘’ Hedefimiz; ilk etapta; 1. yilda 200 bini yerinde, 100 bini rezerv konut olmak üzere toplam 300 bin konut dönüstürmek! 5 yil içinde ise 1.5 milyon konutu bitirerek Istanbul’da dönüsümü tamamlamak. Bunu da birlikte basaracagiz.

Bugün Istanbul’a baktiginizda 220 bin binada tam 1.5 milyon konutun dönüsmesi gerektigini görüyoruz. Bunun da 300 bini acil olarak dönüsmeli. Gültepe, Çeliktepe ve Mehmet Akif’te de acil dönüsmesi gereken pek çok bina var. Burada kadin kollarimiz var. Annelerimiz, ablalarimiz var. Ben yavrularini en çok düsünenlerin anneler oldugunu biliyorum. Açik söylüyorum. Biz kentsel dönüsümü annelerimizle birlikte yapacagiz. Insallah Çeliktepe’yi, Kagithane’yi, Istanbul’u annelerimizle, kiz kardeslerimizle, ablalarimizla dönüstürecegiz. Yavrusunun üzerine titreyen annelerimizden destek bekliyoruz. Kardeslerini en çok düsünen ablalardan destek bekliyoruz. Evlerini en çok düsünen kiz kardeslerimizden destek bekliyoruz’’ dedi.



"Bu seçimde siyasi partiler degil, zihniyetler yarisacak’’

Sözlerine devam eden Kurum, ‘’ Her seyi gördük ama hizmet göremedik, eser göremedik. Kiliçdaroglu simdi de kalkmis; “Yine Baharlar Gelecek!” diyor.

Sizin vaat ettiginiz yalanci bahardan bu millete ne hayir geldiki simdi de sizden yeni baharlar bekleyelim, hizmet bekleyelim, hayir bekleyelim. Biz kararliyiz, cennet vatanimizi, bunlarin yalanci baharina, yalan rüzgârlarina, sahte vaatlerine terk etmeyecegiz.

Kardeslerim, Bu seçimde siyasi partiler degil, zihniyetler yarisacak. Bu seçim, “Istanbul Finans Merkezi ile bagimsizligimizi güçlendirecegiz” diyenlerle “Londra’daki tefecilerden borç alacagiz!” diyenlerin seçimidir. Bu seçim, “Türkiye üretsin, ihraç etsin, cari fazla versin” diyenlerle “Türkiye tüketsin, ithal etsin, borca saplanalim” diyenlerin seçimidir. Bu seçim, “SIHA’lar, Togg, TCG Anadolu” diyenlerle “SIHA’lar yerli degil, Togg milli degil, TCG Anadolu gemisi de neymis” diyenlerin seçimidir’’ diye konustu
Kaynak: İHA