Aydin'da En Çok Yatirimi Egitim Hizmetleri Aldi

Aydin’da yilin ikinci Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi gerçeklestirildi. Kurula baskanlik eden Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, 2022 yilinda en çok yatirim yapilan sektörün egitim hizmetleri oldugunu belirtti.

Aydin'da En Çok Yatirimi Egitim Hizmetleri Aldi


Aydin Il Koordinasyon Kurulu’nun 2023 yili 2. Dönem Toplantisi, Aydin Valisi Hüseyin Aksoy baskanliginda gerçeklestirildi.

Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi (YIKOB) Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantida, 2023 yili içerisinde gerçeklestirilen yatirimlar degerlendirildi. Aydin genelinde 2023 yilinda uygulanan 366 projeden 13 adedinin tamamlandigini ifade eden Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, geriye kalan 353 adet projenin de 189 adedinin devam ettigini, 26 adedinin ihale asamasinda oldugunu ve 138 adedinin ise çesitli nedenlerden dolayi baslanamadigini belirtti.



Proje bedeli 29 milyar 700 milyon 701 bin TL olan yatirimlarin önceki yillar harcamasi 5 milyar 648 milyon 29 bin TL, 2023 yili ödenegi 3 milyar 371 milyon 570 bin TL olurken 2023 yili dönem harcamasi ise 620 milyon 220 bin TL olarak gerçeklesti. Yatirimlarda dönem itibariyle yaklasik yüzde 18 nakdi gerçeklesme saglandi.

Yatirimci kuruluslarca 2023 yilinda yapilan harcamalarin sektörlere göre dagilimina bakildiginda ise ilk 3’te yer alan sektörler siralamasiyla Egitim Hizmetleri 1 milyar 379 milyon 237 bin TL harcamayla 1. sirada, Diger Kamu Hizmetleri 865 milyon 380 bin TL ile 2. sirada, Tarim Hizmetleri 465 milyon 949 bin TL harcamayla 3. sirada yer aldi.

Kurumlar bazinda bakildiginda ise Aydin Il Saglik Müdürlügü 240 milyon 48 bin TL harcamayla 1. sirada, DSI 21. Bölge Müdürlügü 112 milyon 331 bin TL harcamayla 2. sirada, TEIAS 21. Bölge Müdürlügü 105 milyon 722 bin TL harcamayla 3. sirada yer aldi.

“Çözüm odakli olacagiz”

Yatirimlarin gerçeklesmesi konusunda çalisma gösteren tüm kurumlara tesekkür eden Vali Hüseyin Aksoy, hedefe ulasmak için birlik beraberlik içinde çalisilacagina dikkat çekerek “Her zaman oldugu gibi yatirimlarimizin gerçeklesmesinde, halkimiza hizmet verilmesinde ilimizdeki kamu ve özel sektör kurumlarinin birlik, beraberlik ve dayanisma içerisinde çalisacaklarina, program hedeflerine mutlaka ulasacaklarina inaniyorum. Önemli bir sorun ve darbogazla karsilasildiginda mutlaka ilgili kurumlarin diyalog halinde, iyi niyetli ve çözüm odakli olarak davranmalarini, çözülemeyen herhangi bir sorun oldugu takdirde en kisa sürede Valiligimize bildirmelerini istiyorum. Ilimizin gelismesi ve kalkinmasinda çaba gösteren, çalisan tüm kisi ve kuruluslara tesekkür ediyor ve basarilarinin devamini diliyorum” dedi.



Vali Aksoy’un açilis konusmasinin ardindan kurum temsilcileri, kurumlariyla ilgili yatirimlarda gelinen son noktaya iliskin sunum gerçeklestirdi.

Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi Toplanti Salonu’nda Aydin Valisi Hüseyin Aksoy baskanliginda yapilan toplantiya Aydin Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Baris Altintas, kaymakamlar, ilçe belediye baskanlari, daire müdürleri ve meslek kurulusu temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA