Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 23 Nisan Coskusu

Antalya’nin Serik ilçesindeki Aspendos Antik Tiyatrosu’nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde senlik düzenlendi.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 23 Nisan Coskusu
Il Milli Egitim Müdürlügü koordinasyonunda Aspendos Antik Kenti’nde düzenlenen programa; Vali Ersin Yazici, Çocuk Vali Bade Türkmen, Serik Kaymakami Cemal Sahin, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Tarik Hekimoglu, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutani Sg. Alb. Dr. Murat Sezgin, Serik Belediye Baskani Enver Aputkan, Il Milli Egitim Müdürü Emre Çaliskan, STK baskanlari ile ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Programin açilisinda konusan Vali Yazici, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’i tüm dünya çocuklarina armagan ettigini ifade etti.

Türk çocuklarinin çok sansli oldugunu belirten Vali Yazici, " Bundan 103 yil önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk ve dünya çocuklarina, dünyada bir ilk olan çocuk bayramini armagan etti. Bizler de dünya çocuklariyla birlikte bu bayrami kutluyoruz. Sevgili çocuklar bu ülke sizin, biz bu ülkeyi size emanet edecegiz. Gelecek sizlersiniz. Sunu biliyoruz ki çocuklarimiz, gençlerimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni bizden daha yukarilara tasiyacak. Buna inancimiz tam. Dünyaya örnek olacak sekilde Türk devletini yüceltecegiz. Bütün dünyaya adalet getirecegiz. Bütün dünyanin mazlumlara Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak yardim etmeye devam edecegiz. Bunu yapmak için sadece inanca ihtiyacimiz var. O da bizde var. Damarlarimizdaki asil kan büyük Türk milletinin dünya devletleri içerisinde güçlü, adaletli ve yardimsever olmasini saglayacaktir. Bugünü bize hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tekrar rahmet ve minnetle anmak istiyorum ” dedi.

"Canla basla hazirlamislar"

Bayram çerçevesinde temsili Vali olan, Z. Marsel-Z. Denizhan Öner Ilkokulu 3/A sinifi ögrencisi Bade Türkmen ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni coskuyla kutladiklarini ve Aspendos’ta bir arada olmaktan büyük mutluluk duydugunu söyledi.

Vali Yazici’ya tesekkür eden Türkmen, " Antalya’yi ve çocuklari çok seven Valime, huzurunuzda çok tesekkür ediyorum. Ögretmenlerimiz ve arkadaslarimiz canla basla hazirlanmislar. Güzel Antalya’nin güzel çocuklari, siz her güzellige ve her kutlamaya layiksiniz" diye konustu.

Konusmalarin ardindan ögrenciler tarafindan hazirlanan isik gösterileri, halk oyunlari, davul sovu, dans ve tiyatro gösterileri izleyenlerden büyük alkis aldi. Program 23 Nisan pastasinin kesilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA