Kütahya En Fazla Ormanlik Alana Sahip Besinci Il

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yapilan arastirmalarin sonuçlarina göre, en fazla ormanlik alana sahip sehirlerarasinda Kütahya 5’inci sirada yer aldi.

Kütahya En Fazla Ormanlik Alana Sahip Besinci Il
Tarim ve Orman Bakanligi’nin verilerine göre 2015 yili itibariyle Türkiye’nin yüzde 29’u ormanlarla kapli. Bu oran Avrupa Birligi (AB) ülkelerinde ise yüzde 43. Verilere göre, Türkiye sinirlari içinde en fazla ormanlik alana sahip 81 il arasinda Kütahya 5’inci il konumunda.

Türkiye’deki en verimli ormana sahip illerin arasinda 646.552 bin hektar ormanlik alan ile 5’inci sirada yer alan Kütahya, ayni zamanda genel alaninin yüzde 56,5 sinin orman alani olmasi ile de 81 il arasinda 9.cu sirada kendini gösteriyor.

Konuyla ilgili Kütahya Orman Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Bölge Müdürlügümüz tarafindan ekonomik, ekolojik ve sosyokültürel açidan büyük öneme sahip olan ormanlar için büyük ugraslar verilirken, sürdürülebilir sekilde yönetilmesi için çalismalar hizla devam etmektedir. Paha biçilemeyen tabii kaynak olan ormanlarimizi korumak, artirilmasina katki saglamak ve yarinlara en saglikli sekilde tasimak için var gücümüzle çalismayi sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA