Kütahya'da Bayram Trafik Tedbirlerinde Jandarma 367 Ekip Ve 970 Personelle Görev Yapacak

Kütahya Il Jandarma Komutanliginin bayram süresince trafik tedbirlerinde 367 ekip ve 970 personelle görev yapacagi bildirildi.

Kütahya'da Bayram Trafik Tedbirlerinde Jandarma 367 Ekip Ve 970 Personelle Görev Yapacak
Kütahya Il Jandarma Komutanligindan Ramazan trafik tedbirleri konusunda yaptigi açiklamada, 21-23 Nisan 2023 tarihleri arasinda idrak edilecek olan Ramazan Bayraminin, okullarin ara tatili ile birlesmis olmasi sebebiyle bölgede tasit trafiginin artacagina dikkat çekildi.

Açiklamada, “Içisleri Bakanligimizca yayinlanan "2023 Yili Ramazan Bayrami Trafik Tedbirleri" konulu genelge çerçevesinde vatandaslarimizin trafikte can ve mal güvenligini saglamak, tatillerini huzur ortami içerisinde geçirebilmelerini temin etmek amaciyla sehirlerarasi karayollarimizda trafik ekiplerimizin görünürlügünü arttirarak sürücülerin dikkatini en üst seviyede tutmak ve olusabilecek olumsuzluklara en hizli sekilde müdahale edebilmek amaciyla asayis timleri ile desteklenmis her 10 kilometreye bir ekip olacak sekilde görevlendirme yapilmistir. Sehirlerarasi yolcu otobüslerinde trafik kural ihlali yapilip yapilmadiginin tespiti amaciyla seyahat boyunca bir personelimiz sivil kiyafetle görevlendirilmistir. Tatil süresi boyunca Aydin Filo Komutanligindan kalkacak olan IHA ve drone kullanilarak sürekli sol serit kullanimi, ardi ardina serit degistirme, banket kullanimi, emniyet kemeri kullanimi, sürüs esnasinda cep telefonu kullanimi gibi trafik kural ihlallerinin tespitine yönelik havadan trafik denetimleri icra edilecektir. Il Merkezinden ilçe ve köylere gidecek vatandaslarimizin güvenli seyahatlerini saglamak maksadiyla trafik timlerine ilaveten asayis timleri de görevlendirilmistir. Tatil süresince planlanan trafik tedbirlerinde toplam 367 ekip ve 970 personel görevlendirilmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA