Bakan Yanik, Sehit Yakinlari Ve Gaziler Ile Iftarda Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, "Biz Türkiye olarak bugün 85 milyonluk kader birligi yapmis, acilari ve mutluluklari paylasan bir aileyiz" dedi.

Bakan Yanik, Sehit Yakinlari Ve Gaziler Ile Iftarda Bir Araya Geldi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Osmaniye’de Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünce sehit yakinlari ile gaziler ve aileleri için bir restoranda verilen iftarda bir araya geldi. Programda konusan Yanik, "Bu sene Ramazan ayi 6 Subat depremleri sebebiyle canlarini kaybeden vatandaslarimiz sebebiyle biraz buruk karsilandi. Iftar ve sahur sofralarinda edilen dualarda okunan mukabelelerde hayatini kaybeden vatandaslarimiz hep vardi. Bir kez daha bu mübarek zaman dilimlerinde depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina sabir ve halen tedavileri devam eden yaralilarimiza Allah’tan acil sifalar diliyorum. Hamdolsun, yasadigimiz felaketi, açilan derin yaralari da birlikte sarmayi basaracagiz, basariyoruz. Çünkü bu necip milletin mayasi saglamdir. Devletimiz de tüm imkânlariyla hemen depremin akabinde seferber oldu ve çalismalari yürütüyor. Cumhurbaskanimizin önderliginde bugüne kadar sehitlerimizin bizlere emaneti olan, vatanimiza, bayragimiza, istiklal ve istikbalimize her ne pahasina olursa olsun daima sahip çiktik. Sehitlerimizin aziz hatiralarini hep diri tuttuk. Sizler sehitlerimizin bizlere güzide emanetlerisiniz. Sizlere olan minnet borcumuzu anlatmada ne söylesek az, ne kadar güzel kelimeler kullansak yetersiz kalir" diye konustu.



"Sizlere bakanlik olarak ne yapsak minnet borcumuzu ödemede yeterli gelmeyeceginin bilincindeyiz"

"Bakanlik olarak sizin için hangi imkanlari saglarsak saglayalim minnet borcumuzu ödemede yeterli gelmeyeceginin bilincindeyiz" ifadelerini kullanan Bakan Yanik, "Biz de bu bilinçle her yapilan hizmeti, daha iyilestirmek, daha çogaltmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gelir desteginden istihdam hakkina, saglik hizmetlerinden egitime varana kadar pek çok alanda sizlerin yaninizda olduk, yüzünüzdeki tebessümü diri tutan hizmetler sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Hak sahibi sehit yakinlari, gazi ve gazi yakinlari ile vazife mamulleri için sehir içi toplu tasima hizmetleriyle demir yollari ve deniz yollarinin sehir içi ve sehirlerarasi hatlarindan ücretsiz yararlanma hakkini sagladik. Sehit yakinlari, gazi ve gazi yakinlarimizin yasam kalitesini yükseltip onlara daha yüksek standartlarda hizmet vermek için kurumlar arasi isbirligi protokolleri de yapiyoruz. Bu çerçevede Milli Savunma Bakanligi, Içisleri Bakanligi ve Türk Hava Yollariyla veri paylasimi protokolü, Ankara Üniversitesi ile de is birligi protokolü imzaladik. Bakanligimizla Türk Hava Yollari arasinda imzaladigimiz protokolle sehit ve gazi yakinlari ile gazileri uçak biletlerinde yüzde 50 indirim uygulamasini sagladik. Bu protokollerle tüm hak sahiplerinin yasam standartlarini insallah daha da yükseltecegiz" dedi.

Kisa zaman önce bakanlik tarafindan hazirlanan ve tüm muharip gazilerin ayliklari ile ilgili kanun degisikliginin Resmi Gazetede yayinlandigini açiklayan Bakan Yanik, "Bundan böyle muharip gazilerimizin almakta olduklari seref ayliklari sosyal güvencesi olup olmadigina bakilmaksizin asgari ücret tutarinda esitlenmistir. Sizlerin huzurlu bir yasam sürmeniz için elimizden gelen maddi ve manevi gayretleri göstermeye devam edecegiz. Biz Türkiye olarak bugün 85 milyonluk kader birligi yapmis, acilari ve mutluluklari paylasan bir aileyiz. Ülkemizi böyle görüyoruz. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye’nin mücadelesini milletçe hep beraber verecegiz. Saygideger Cumhurbaskanimizin liderliginde 21. Yüzyilin yükselen muhkem ve lider gücü olmayi basaracagimiza yürekten inaniyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA