MHP'li Alicik Açiklamasi 'Mutlu Olduklarini Görmek Her Seye Deger'

Dünya Otizm Farkindalik Günü ve Otizm Farkindalik Ayi sebebiyle açiklama yapan MHP Aydin Il Baskani Haluk Alicik; "Otizm eksiklik degil, farkliliktir ve onlarin mutlu olduklarini görmek her seye deger" dedi.

MHP'li Alicik Açiklamasi 'Mutlu Olduklarini Görmek Her Seye Deger'


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydin Il Baskani Haluk Alicik, 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü ve Otizm Farkindalik Ayi ve 1-7 Nisan Dünya Saglik Günü ve Ulusal Kanser Haftasi dolayisi ile bir mesaj yayimladi. Mesajinda sevginin gücüne dikkat çeken Baskan Alicik, yaptigi açiklamada "Otizm’in farkindayiz, hep yakinlarinda, sürekli yanlarindayiz. Otizm eksiklik degil, bir hastalik degil, farkliliktir. Onlar, göz temasindan kaçinir ve biz kalplerle temas kuralim, farkinda olalim. Fark edelim, kabul edelim, sevgimizi ve ilgimizi gösterelim. Mutlu olduklarini görmek her seye deger. Sevgi, otizmi mi yener. Sen yeter ki dene ve iste" ifadelerine yer verdi.

Her isin basinin saglik olduguna dikkat çeken Alicik, Dünya Saglik Günü ve Ulusal Kanser Haftasi sebebiyle yaptigi açiklamada ise erken teshis için bir bilinç olusturmasi gerektigini vurgulayarak "Hekimsiz, hakimsiz yerde oturma. Her isin basi saglik. Erken teshis ve farkindaligin artmasi ve ve davranis haline gelmesini basta kanser olmak üzere bir çok hastaligin atlatilmasinda önemlidir. Ulusal Kanser Haftasi vesilesi ile tüm hastalarimiza sifa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ’Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözünün takipçisi kahraman saglik çalisanlarimiza sükranlarimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA