MEGEM 31'Inci Dönem Mezunlarini Verdi

Eskisehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayali yetismis, teknik ve kalifiye eleman ihtiyacini karsilamak amaciyla Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan, istihdama sundugu büyük katki ile Türkiye’ye örnek olan Mesleki Edindirme ve Gelistirme Merkezi’nde 31’inci dönem mezuniyet heyecani yasandi.

MEGEM 31'Inci Dönem Mezunlarini Verdi
Eskisehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayali yetismis, teknik ve kalifiye eleman ihtiyacini karsilamak amaciyla Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan, istihdama sundugu büyük katki ile Türkiye’ye örnek olan Mesleki Edindirme ve Gelistirme Merkezi’nde (MEGEM A.S.) 31’inci Dönem mezuniyet heyecani yasandi. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü’nün “Genç Istihdami” odakli çalismalari kapsaminda Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA), Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve Meslek Edindirme ve Gelistirme Merkezi (MEGEM) is birligiyle gerçeklestirilen ve Istihdam Garantili Meslek Egitim Kurslari sonunda ‘Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Operatörlügü, CNC Tezgâh Operatörlügü, Kaynak Operatörlügü ile Makine Bakim Operatörlügü’ egitimlerini basariyla tamamlayan 108 kursiyere düzenlenen törenle sertifikalari verildi.

Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçeklesen törene Eskisehir Cumhuriyet Bassavcisi Ali Yeldan, Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli, Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ali Öztaylan, MEGEM Yönetim Kurulu Baskani Samet Özkaya, BEBKA Eskisehir Koordinatörü Güliz Ünal, MEGEM Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ayva ve Pinar Baris katildi.



“MEGEM sanayimizin kalifiye isgücü ihtiyacini karsiliyor”

Törende konusan Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli, MEGEM’in sanayideki kalifiye eleman boslugunu doldurma noktasinda önemli bir misyon üstlendigini söyledi.

“14 yildir MEGEM araciligiyla, sanayimize yetismis kalifiye isgücü kazandiriyoruz” diyen Baskan Küpeli, “Son 4 yilda yeni yatirimlara tahsis ettigimiz alan 3,5 milyon metrekareye ulasti. Fabrika sayisi artiyor, istihdamimiz sürekli büyüyor. Bizler istenen ölçüde kalifiye eleman bulamiyoruz. Iste bu noktada MEGEM önemli bir boslugu dolduruyor. MEGEM sayesinde bugüne kadar yetistirdigimiz her bir kursiyerimizin birer altin bilezigi olmasini sagladik” diye konustu.



“Gelecek sanayide o yüzden sebatkar olun”

Eskisehir OSB’de 2 yil içerisinde 235 yeni sirketin üretime baslayacagini ve yeni is imkanlarinin olusturulacagini gelecegin sanayide oldugunu belirten Baskan Küpeli, “Gittiginiz yerde, islerinizde sebatkar olun, kendinizin gelistirmeye devam edin. Ise basladiginiz sirketleri büyük veya küçük diye ayirmayin, gittiginiz sirketlerde isinizi iyi yapan, aranan, örnek gösterilen ve istenen birer eleman olun. Inanin çok kisa sürede çok iyi maaslarda çalismaya baslayacak, iyi ki MEGEM’de bu kurslari almisim ve bu iste çalismaya baslamisim diyeceksiniz. Eskisehir sanayisi son yillarda çok hizli büyüyor. Önümüzdeki 2 yilda OSB’de 235 yeni sirket üretime baslayacak. Burada herkese yetecek kadar is imkâni var. Yeter ki siz istekle çalismak isteyin. O yüzden diyorum ki gelecek sanayide” dedi.



“31’inci dönemde 108 kursiyer mezun ettik”

Eskisehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM A.S. Yönetim Kurulu Baskani Samet Özkaya, 31’inci dönemde 108 kursiyeri mezun ettiklerini aktararak, “31’inci dönem grubu olarak 2,5 ay süren kursumuz sonunda 34 kursiyerimiz CNC bölümünden, 23 kursiyerimiz kalite kontrol bölümünden, 28 kursiyerimiz kaynak bölümünden ve 23 kursiyerimiz ise makine bakim bölümünden olmak üzere toplam 108 kursiyerimizi Eskisehir sanayisine kazandirmis oluyoruz. Bugüne kadar mezun ettigimiz tüm kursiyerlerimizin yüzde 98’ini kurs bitiminde bir ise yerlestirmis durumdayiz” diye konustu.



“Yeni kurs dönemi 10 Nisan’da”

Yeni dönem kurs hakkinda da bilgiler veren Özkaya, “32’nci dönem kursumuz yakinda zamanda faaliyete baslayacaktir. Yeni dönem kurs için sosyal medya üzerinden duyurularimiz devam ediyor. Insallah 10 Nisan tarihinde sinav ve mülakatlarimizi tamamlayip yeni dönem egitimlerimize baslayacagiz. MEGEM’den kurs almak isteyen gençlerimiz web sayfamiz üzerinden basvuru yapabilirler” dedi.



“Eskisehir OSB egitime verdigi önemle dikkat çekiyor”

Son olarak söz alan Eskisehir Cumhuriyet Bassavcisi Ali Yeldan, Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi’nin egitime verdigi önem ve destek ile öne çiktigini belirterek, “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diger liselere göre imkânlari, egitim kalitesi ve talep sayisiyla ülkemizin üretime istihdama verdigi destegi somut bir sekilde ortaya çikariyor. Ayni sekilde Meslek Edindirme ve Gelistirme Merkezi’miz (MEGEM) içindeki branslar, egitim sekli, egitmen kadrosunun gayreti, gençlerimizin ilgisi ile birçok alanda Eskisehir’imize güç katiyor. Burada basta Yönetim Kurulu Baskanimiz Nadir Küpeli’nin ve yönetiminin egitime verdigi destek, bakis açisi önemli” dedi.

Bassavci Yeldan, MEGEM’den mezun olan kursiyerlerin islerinde basarili olacagina inandigini aktararak, “MEGEM’de çok spesifik egitimler veriliyor. Buradan mezun olan gençlerimizin inaniyorum ki çalistiklari sektörlerde çok kisa sürede aranan eleman olacaklar. Yetkilerinde ve pozisyonlarinda yükseleceklerdir. Bir gencimiz bile için önemli. Bir gencimizin hayata tutunmasi çok kiymetli” diye konustu.



“Yaptigimiz protokolle birçok kisiyi meslek sahibi yaptik”

Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi Denetimli Serbestlik Müdürlügü ile MEGEM ile yaptiklari is birligi protokolü sonrasi egitim alan bireylerin bir meslek sahibi oldugunu sözlerine ekleyen Yeldan, “Denetimli serbestlik yükümlülerimizin egitim almasi için MEGEM ile bir protokol imzalamistik. Bu arkadaslarimiz aldiklari egitim ve elde ettikleri basariyla onlar da sertifikalarini aldilar. Bu protokol ile onlara yeni bir hayat sunulmus oldu. Artik hepsinin elinde bir altin bilezik var. Bu alanda basarili olacaklarini düsünüyorum” ifadelerinde bulundu.

Konusmalarin ardindan kurslari basariyla tamamlayan 108 kursiyere sertifikalari takdim edildi.
Kaynak: İHA