Malatya'daki TOKI Konutlari Için Çalismalar Sürüyor

Malatya’da depremzedeler için Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan insa edilecek kalici konutlar için çalismalar sürüyor.

Malatya'daki TOKI Konutlari Için Çalismalar Sürüyor
6 Subat’ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da su ana kadar 6 bin 311 kalici konutun yapim sürecine baslandi.

Milletvekili Çalik, 6 Subat’taki Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da depremzedeler için TOKI tarafindan insa süreci baslatilan konut alanlarinda incelemelerde bulundu. Ilk olarak Battalgazi ilçesine bagli Çamurlu Mahallesinde 1. etapta 33 bloktan olusacak 681 konutun insa edilecegi alanda incelemelerde bulunan Çalik, burada yaptigi açiklamada, Malatya’da deprem felaketinde yikilan evlerin yeniden insasiyla ilgili Battalgazi, Yesilyurt ve Dogansehir ilçelerinde belirlenen alanlarda çalismalarin basladigini söyledi.



Çamurlu Mahallesinde 8 Mart’ta ihalesi yapilan konutlar için yer tesliminin 23 Mart’ta gerçeklestirildigini ifade eden Öznur Çalik, “Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz yeni ovalardan daglara dogru yerlesim planini benimsemektedir. Deprem konutlari en dogru, en saglam zemine, radye temel üzerine tünel kalip sistemiyle yatay ve yöresel mimariye uygun, zemin arti 3-4 kati geçmeyecek sekilde insa edilecektir. Ayni zamanda Malatya’mizin yeni yerlesim yerlerinin tespiti asamasinda fay hattina uzakligi ve zeminin sivilasma durumuna da çok çok dikkat edilmektedir. Bu bölgede müteahhit firma 300 gün içinde 33 bloktan olusacak bu 681 konutu yaparak teslim edecektir. Sözlesmeye göre 17 Ocak 2024 tarihinde de konutlar insallah hak sahiplerine teslim edilecektir” dedi.

Ikizce Mahallesinde bugüne kadar üç etap halinde toplamda 2 bin 722 konutun ihalesinin gerçeklestirildigini ifade eden Milletvekili Çalik, “Bu bölgedeki konutlarimizda 2024 yilinda depremzede vatandaslarimiza teslim edilecek. 6 Subat depremi sonrasinda Malatya’mizda su ana kadar 6 bin 311 kalici konutun yapim sürecini baslattik. Buradaki süreci Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiza bagli Toplu Konut Idaresi, Valiligimiz, Belediyelerimiz, ilgili birimler ve bizler yakinen takip etmekteyiz. Deprem konutlarinin en kisa sürede tamamlanmasi için herkes elinden gelen gayreti göstermektedir. Yaralarimizi hep birlikte omuz omuza saracagiz insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA