Israil'in Suriye Saldirisinda Bir Iranli Asker Daha Öldü

Iran Devrim Muhafizlari Ordusu tarafindan yapilan açiklamada, Israil’in Suriye’ye geçtigimiz cuma günü düzenledigi hava saldirisinda agir yaralanan Mektad Mekhani Cafer Abadi isimli askeri danismanin hayatini kaybettigi kaydedildi.

Iran Devrim Muhafizlari Ordusu, Israil güçlerinin 31 Mart cuma gecesi Suriye’ye düzenledigi hava saldirisina iliskin yeni bir açiklama yapti. Iran Devrim Muhafizlari Ordusu tarafindan yayinlanan bildiride, Israil’in Suriye’nin baskenti Sam’a gerçeklestirdigi hava saldirisinda agir yalanan Mektad Mekhani Cafer Abadi isimli bir askeri danismanin agir yaralandigi ve tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybettigi kaydedildi. Israil saldirilarina karsilik verilecegi vurgulanan bildiride, "Süphesiz isgalci ve katil siyonist rejimin bu cinayetleri karsiliksiz kalmayacak. Bu saldirilarda hayatlarini kaybeden Mektad Mekhani Cafer Abadi ve Milad Haydari’nin ailelerine bassagligi diliyoruz" ifadeleri kullanildi.

Israil’in, Sam’i hedef aldigi saldirida, Iran Devrim Muhafizlari Ordusu Komutani ve Suriye’de askeri danisman olarak bulunan Milad Haydari’nin hayatini kaybettigi açiklanmisti.

Suriye Insan Haklari Gözlemevi tarafindan yapilan açiklamada ise saldirilarda, Iran tarafindan biri yüksek rütbeli olmak üzere 5 subayin hayatini kaybettigi belirtilmisti.

Israil, iç savasin basladigi 2011’den bu yana Suriye’de zaman zaman Iran destekli gruplara ve Suriye’ye ait askeri noktalara yönelik saldirilar düzenliyor.
Kaynak: İHA