Deprem Bölgesine Ilk Turist Kafilesi Güney Kore'den

Yikici depremin yasandigi Adiyaman’a ilk turist kafilesi Güney Kore’den geldi.

Deprem Bölgesine Ilk Turist Kafilesi Güney Kore'den
Kahramanmaras’ta 6 Subatta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremde Adiyaman’da, binlerce bina yikilmis ve binlerce vatandas ise enkaz altinda kalarak hayatini kaybetmisti. Meydana gelen deprem sonrasi Güney Kore’den ilk olarak 25 kisilik turist kafilesi uçakla Adiyaman Havalimanina geldi. Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan’in da içerisinde bulundugu uçaktan inen turistler havalimaninda çiçeklerle karsilandi. Turistlere ayni zamanda Adiyaman’in tarihi alanlarinin figürleri de hediye edildi.

Burada açiklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, “Asrin felaketinin 56.günündeyiz. Bu süreç içerisinde basta cumhurbaskanligimizin liderliginde o günden bugüne inanilmaz bir çalisma içerisindeyiz. Kamu kurumlari ve sivil toplum örgütleri olarak Bakanimiz Adil Karaismailoglu’nun koordinasyonunda basta enkaz çalismalari olmak üzere çadir kentler, konteynir kentler, kalici konut yapim çalismalari süratle devam ediyor. Normal hayata dönmek için ciddi bir efor sarf ediliyor. Gerek ticarette, gerek sanayide gerek esnaflarin yeniden hayata dönmesi anlaminda ciddi mesafeler alindi. Bugün nisanin ilk haftasindayiz ve turizm haftasi basladi.

Bizler bakanlik olarak turizm sektörünü canlandirmak anlaminda çalismalar yapiyoruz. Bu Koreli grup bir ay önce basvurmustu, onlarin hazirliklari yapildi. Bugün ilk grup gelmis oldu. Ve bu turist kafilelerimiz gelmeye devam edecek. Turizm sezonu bu anlamda baslamis oldu. Adiyaman tarihiyle, kültürüyle, dogal güzellikleriyle gerçekten essiz bir yer. Basta Nemrut olmak üzere çok önemli eserlerimiz de çok sükür depremden dolayi sorun olmadi ama bazi tarihi mekanlarimizda zarar gördü. Onlarinda hayata tutunma konusunda bakanlik olarak üzerimize düseni gerçeklestirecegiz. Bu turist kafilesinin gelmesinden dolayi elbette bir heyecan var normallesme anlaminda. Ve bunu gelistirerek gelecege umutla bakacagiz” diye konustu.

Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç ise turist kafilesinin Adiyaman’a gelmesinden dolayi oldukça mutlu olduklarini ve Adiyaman’in yeniden normale dönmesi için ellerinden geleni yaptiklarini söyledi.

Kaynak: İHA