Cumhurbaskani Erdogan, Bagcilar'da 97 Tesisin Açilisini Yapacak

Bagcilar’da yapimi tamamlanan ve toplumun her kesimine hitap eden 97 tesisin açilisi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da katildigi bir törenle yapilacak. Ilçeye kazandirilan eserlerin arasinda yaslilar için Yasli Yasam Merkezi, gençler içir E-Spor Merkezi ve engelliler için de Türkiye’nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzu öne çikiyor.

Bagcilar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Irade Meydani’nda Bagcilar Toplu Açilis Töreni düzenlenecek. Saat 15.00’daki açilis Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan yapilacak. Erdogan’a programin ev sahipligini yapan Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir de eslik edecek.

Erdogan, bakanliklar ile Bagcilar Belediyesi’nin yaptigi ve aralarinda Bagcilar Belediyesi Hizmet Binasi, Bagcilar Hükümet Konagi, okullar, spor kompleksleri, yasam merkezleri, park ile camilerin de bulundugu 97 tesisin toplu açilisini yapacak.

E-Spor Merkezi, gençlerin ikinci adresi olacak

Açilacak tesisler arasinda en çok dikkat çekenler ise yaslilar için Yasli Yasam Merkezi, engelliler için de Türkiye’nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzu ve gençler için yapilan E-Spor Merkezi oldu. Dijital Çagin’in sporu olarak tanimlanan E-spor alaninda oyuncularin yetistirilecegi, ulusal ve uluslararasi turnuvalarin yapilacagi Bagcilar Belediyesi E-Spor Merkezi, Türkiye’nin en büyük e-spor merkezi olacak. Iki katli E-Spor Merkezi’nde 162 kisilik yarisma salonu, takim ve koç odalari, canli yayin odasi, oyun tanitim ve oyun satis alani, etkinlik alani, fuaye alani, kafeterya, idari ve teknik birimler bulunuyor. Modern bir sekilde tasarlanan binada profesyonel e-spor oyuncularinin egitimi ve ulusal ve uluslararasi turnuvalar yapilabilecek. Yüksek teknolojik cihazlarla donatilmis bu alanda gençler, dijital dünyada yeteneklerini sergileme imkani bulacak.

Ulu çinarlarin kaliteli zaman geçirecegi özel bir mekan

5 katli insa edilen Yasli Yasam Merkezi’nde ise kusaklarin kaliteli zaman geçirecegi modern bir tesis olarak ilçeye kazandirildi. Toplam 6 bin metrekareden olusan alanin 500 metrekaresinde oturum alanina, 5 bin 500 metrekare ise bahçeye sahip bulunuyor. Ulu çinarlarimiz her türlü donanima sahip modern tesiste sakin, rahat ve huzurlu bir ortamda hosça vakit geçirecekler. Torunlariyla birlikte Kur’an ögrenme ve okuma, kütüphane, el isi, müzik, taki, hobi, akil oyunlari, resim ve sanat atölyelerinde hosça zaman geçirecekler. Kullanisli tesiste kuaför salonlari, kafeler, dus alanlari ile dinlenme, fizik tedavi, egzersiz, beslenme ve diyet odalari da yer aliyor. Yine saglik görevlisi, psikolog, diyetisyen, fizik tedavi uzmani, yasli bakim elemanlari hizmet verecek. Genis yesil alanlarin yer aldigi tesiste ayrica yürüyüs yollari, dinlenme amaçli oturma gruplari, süs çiçekleri, agaçlar, park ve havuz bulunuyor. Tesisin bahçesinde çocuk oyun alani ile küçük bir amfi tiyatro da yer aliyor.

Türkiye’nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzu

Türkiye’nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzunda ise uzman ergoterapist ve fizyoterapistler tarafindan 2 - 60 yas grubundaki bütün engellilere; duyu bütünleme egitimi, su içi terapi, egzersiz ve serbest yüzme egitimi verilecek. Tedavi hizmetinin yaninda yetenekli engelliler de lisansli yüzücü olarak yetistirilerek Paralimpik yarismalara hazirlanacak. 30 dakika olarak belirlenen terapi sürecinde havuzun çocuklarin gözünde güvenli ve eglenceli kilinmasi adina yüzen su toplari, basket potasi seti, futbol kale setleri ve buna benzer birçok materyal bulunuyor. Özellikle otizm ve zihinsel engel gruplarinin dogru yöntem ile nörogelisimsel bozukluklarin büyük bir ölçüde iyilesmesi saglanacak. Su içi bisikletten kosu bandina kadar her sey var. Özel olarak tasarlanan havuz içerisinde; engellilerin görsel ve isitsel sistemini destekleyen isik ve ses materyalleri, kademeli olarak derinlesen havuz içi platform sistemi, sudan korkan çocuklar için terapi alani, su içi bisiklet ve kosu banti gibi fiziksel kapasiteyi artiracak materyaller gibi farkli özellikler bulunuyor
Kaynak: İHA