Çiçekler Otizme Dikkat Çekmek Için Toprakla Bulustu

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, 2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü’nde otizme dikkat çekmek amaciyla Çiplakli Parki’nda otizmli bireyler ile birlikte çiçek dikip, hediyeler verdi.

Çiçekler Otizme Dikkat Çekmek Için Toprakla Bulustu
2 Nisan Dünya Otizm Farkindalik Günü için Alanya Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ve Otisium Otizm Spor Yasam Uygulama Merkezi is birligiyle hobi bahçesi çalismasi gerçeklestirildi.

Etkinlik çerçevesinde Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, otizmli bireyler ile birlikte Alanya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlügü ile isbirliginde Çiplakli Parki’nda çiçek dikti. Baskan Yücel, otizmli bireylerle hobi bahçesi çalismasi yaparak onlarin hayata entegrasyonunu saglamak adina dogayla bulusmasina katki sagladi.

Otizmli çocuklar çiçekleri ekip sulayarak bahçeyi renklendirdi. Topragin iyilestirici etkisi ve dogayla iç içe olan otizmli bireyler için etkinligin önemli olduguna vurgu yapan Baskan Yücel, “Farkliliklarimizla zenginlesiyoruz ve hep beraber sehrimizde güvenle, huzurla, mutlulukla yasamayi basariyoruz. Çünkü biz engelsiz bir kent için durmaksizin çalisiyoruz” dedi.

Otizmli bireyler tarafindan gerçeklestirilen ekim alaninin çevre düzenlemesi saglanarak alanin her ziyaretçiye bir ani niteligi tasimasi adina tabelalandirildi. Aileler de böyle güzel bir organizasyonda yer aldiklari için Baskan Yücel’e tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA