BARÜ'ye 'Enerji Verimliligi' Alaninda Gururlandiran Ödül

Bartin Üniversitesi (BARÜ), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi ile Yüksekögretim Kurulu (YÖK) is birliginde düzenlenen “Üniversiteler Arasi Enerji Verimliligi (ÜNVER-1) Yarismasi”nda üçüncülük ödülü aldi.

BARÜ'ye 'Enerji Verimliligi' Alaninda Gururlandiran Ödül
Bartin Üniversitesinin (BARÜ) ulusal enerji politikalari çerçevesinde enerji verimliligini artirilmasina yönelik çabalari gururlandirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi ile Yüksekögretim Kurulu (YÖK) is birliginde 2022 yilinda ilki düzenlenen, Üniversiteler Arasi Enerji Verimliligi (ÜNVER-1) yarismasinda BARÜ üçüncülük ödülü almaya hak kazandi. Enerji verimliligi alaninda bilgi alisverisini artirmayi ve yeni çalismalarla farkindalik olusturmayi hedefleyen BARÜ, çevreye duyarli uygulamalarla önemli kazanimlar elde etti.

“Attigimiz her adimin gelecegimize deger katacagina inaniyoruz”

Sürdürülebilir, dogayla uyumlu ve çevre dostu uygulamalar konusunda gösterilen gayreti taçlandiran bir ödül aldiklarini ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bilimsel çalismalarimizla destekledigimiz bu alanda attigimiz her adimin gelecegimize deger katacagina inaniyoruz” dedi.

Rektör Uzun, “Tüm bilesenlerimizle birlikte çevre dostu politikalarimizi ve uygulamalarimizi sürekli olarak gözden geçiriyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için enerji tasarrufu saglayacak projeleri hayata geçiriyoruz. Tüm yerleskelerimizde ‘Sifir Atik Projesi’ seferberligi sürdürüyor, daha iyi bir dünya için farkindalik olusturuyoruz. Üniversiteler Arasi Enerji Verimliligi Yarismasindan aldigimiz ödül hepimiz için önemli bir motivasyon oldu” seklinde konustu.



"Elde ettigimiz kazanimlari gelecege tasimak istiyoruz”

Rektör Uzun, gelecege nefes olacak uygulamalari hayata geçirme konusunda gösterdikleri hassasiyete de deginerek “Yaptigimiz çalismalarla bir yandan ortak sorumluluklarimiz konusunda farkindalik olustururken diger yandan ‘Üreten Üniversite’ anlayisiyla sürece önemli katkilar sunuyoruz. Bu düsüncelerle bizleri yarinlara daha güçlü olarak tasiyacak politikalarla destekleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanimiz Fatih Dönmez’e sükranlarimi sunuyorum. Daha iyiye ulasma noktasindaki destekleri için YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖK üyelerimize tesekkürlerimi sunuyorum. Ayrica üniversite olarak kararli adimlarla sürdürdügümüz gelecek yolculugundaki katkilari için Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Sedat Yazici, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Said Ceyhan, Yapi Isleri ve Teknik Daire Baskanimiz Gökhan Arslan ile birlikte tüm insan kaynagimiza da tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA