Akdeniz Belediyesinden Depremzede Çocuklarin Yüzünü Güldüren Etkinlik

Akdeniz Belediyesinin ’Çocuklar Güldükçe Asacagiz’ sloganiyla baslattigi moral etkinlikleri, bu kez Adanalioglu, Kazanli ve Karaduvar mahalle kültür sanat evlerinde agirlanan depremzede çocuklar için düzenlendi.

Akdeniz Belediyesinden Depremzede Çocuklarin Yüzünü Güldüren Etkinlik
Akdeniz Belediyesi, Adanalioglu, Kazanli ve Karaduvar mahalleleri kültür sanat evlerinde misafir edilen depremzede çocuklar için sihirbazlik, kukla ve palyaço gösterileri, dev balon sovlari, dans ile disko gösterisinden olusan etkinlik organize etti. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan ’Çocuklar Güldükçe Asacagiz’ sloganiyla gerçeklesen ve deprem magduru ailelerin de katildigi bulusmada çocuklar eglenceli dakikalar geçirdi. Gösterilere eslik eden minikler, büyük afetin küçük ruhlarinda olusturdugu korku ve stresten bir nebze uzaklasti.

"Depremin yaralarini sarmaya devam ediyoruz"

Adanalioglu Mahallesinde gerçeklesen etkinlige katilan Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, Türkiye’nin, 6 Subat’ta dünyanin en büyük afetlerinden birini yasadiginin altini çizerek, "Sadece Türkiye degil, yabanci uzmanlarin da söyledigi üzere dünya tarihi boyunca kitalararasi en büyük hareket gerçeklesti. Maalesef 50 binin üzerinde canimizi kaybettik, 100 binin üzerinde insanimiz da yaralandi. Akdeniz Belediyesi olarak felaketin ilk günden itibaren Kirikhan, Nurdagi ve Osmaniye’deydik. Halen de birçok personelimiz, is makineleri destegiyle Altinözü ve Kirikhan’da yardim çalismalarina katiliyor. Bölgedeki belediye baskanlari ‘tamam, isimiz bitti’ deyinceye kadar da orada olmaya devam edecegiz" dedi.



"Çocuklarimiz güldükçe bu zorluklari asacagiz"

İçel ve Akdeniz’in, depremin vurdugu kentlerden en çok göç alan il ve ilçe oldugunu kaydeden Baskan Gültak, "Muhtarlarimiza tesekkür ediyorum. Imkansizliklar içinde zor bir yükün altina girdiler. Vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Çünkü evlerinizi açarak kutsal bir is yaptiniz. Hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Birbirimize kucak açip yaralarimizi hep birlikte saracagiz. Çocuklarimiz güldükçe de bu zor ve aci günleri hep birlikte asacagiz. Çocuklarimiz güldükçe acilarimiz hafifleyecek, hayat da yavas yavas normale dönecek. Akdeniz Belediyesi olarak da siz degerli misafirlerimize en iyi misafirperverligi sunmaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA