Yikiklarin Arasinda Bayram Yolculugu

Kahramanmaras merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay’da yikintilarin arasinda vatandaslarin Ramazan Bayrami yolculugu basladi. Büyük hasar alan Antakya Otobüs Terminalinde firmalar ofislerini disari tasimak zorunda kalmasi dikkat çekti.

Yikiklarin Arasinda Bayram Yolculugu
Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinden en çok etkilenen Hatay’da vatandaslarin Ramazan Bayrami yolculugu basladi.

Kente deprem sonrasi gelen gönüllü vatandaslar ile depremden etkilenen depremzedeler bayram yolculuguna çikmak için otogara geldi. Firma ofislerinin zarar görmesi nedeniyle firmalar yazihanelerini disari tasimak zorunda kaldi. Terminalin disinda islemlerini yapmak zorunda kalan otobüs firmasi görevlileri, terminalin bir an önce onarilmasini istiyor. Terminalde firma ofisleri ise büyük hasar aldi. Tavanda çökmelerin bulundugu terminalde, firma ofislerinin de duvarlari yikildi. Yikintilarin arasindan bilet alan depremzedelerin daha çok sahil kentleri ile Istanbul, Ankara ve Izmir’e seyahat etmeleri dikkat çekti.

Otogarin yikik olmasi ve imkanlarinin kullanilamaz halde olmasina ragmen otogar yönetiminin firmalardan çikis parasi aldigini ve halen daha otogarda tadilat yapilmadigini söyleyen özel bir firma soförü Ercan Bal, “Bayram öncesi yolculuklar basladi.

Depremzedeler Hatay’i terk ediyor. Kalacak yerleri olmayanlar daha çok İçel, Antalya, Istanbul’a seyahat ediyorlar. Çok giden var. Otogarin durumu çok kötü. Herhangi bir çalisma yok. Yetkililerden bir sey görmedik. 10 gün önce geldiler baktilar. Yapilacaklari incelediler ama su ana kadar herhangi bir gelisme yok. Etraf yikik dökük. Bir yerde durabilmek için kendimiz toparladik. Otogar çikis parasi almaya basladilar. Otogar bu durumdayken kendi imkanlarimizla bir seyler yapmaya çalisirken otogar yönetimi otobüslerden çikis parasi almaya basladi” ifadelerini kullandi.

Vatandaslarin daha çok sahil kentlerini tercih ettigini söyleyen özel bir firmanin kaptani Cafer Aydin, “Sefer sayilarimiz depremden dolayi fazlalasti. Herkes depremden dolayi magdur oldugu için daha çok sahil kentlerine çalisiyoruz. Insanlar bir sekilde barinmaya çalisiyor. Giden çok. Otogarda sorun var. Yazihanelerin sikintilari var. Telefon ve internet sikintili. Firmalar zor durumda. Kisa süre içerisinde toparlanmasini istiyoruz” dedi

Acil tip asistani olarak Hatay’a gönüllü geldigini söyleyen Samet Sözcü, “Ben ve arkadaslarim deprem sonrasi göreve geldik. Görevimizi tamamladik ve dönüyoruz. 15 gündür buradaydim. Bizim görevlendirmelerimiz 15 gün sürüyor. Kendi ekiplerimizle beraber görevimizi bitirdik ve dönüyoruz” diye konustu.

Otogardaki bayram yogunlugu ise havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA