Yenisehirlioglu Çiftlikköylülere Tahsin Pasa'yi Anlatti

Barbaroslar Akdeniz’in Kilici’nda Dervis, Payitaht Abdülhamid’de Tahsin Pasa gibi karakterlere hayat veren yazar ve aktör Bahadir Yenisehirlioglu, Ramazan söylesileri çerçevesinde Çiftlikköylülerle bir araya geldi.

Yenisehirlioglu Çiftlikköylülere Tahsin Pasa'yi Anlatti
Çiftlikköy Belediye Baskani Ali Murat Silpagar’in karsiladigi Yenisehirlioglu, izleyicilerle bir araya geldigi süre içinde hayatindan, oynadigi karakterlerden, yazarliga nasil basladigindan, hatiralarindan, siyasete giris sürecine kadar çesitli konulardan söz etti. Yenisehirlioglu’na Saklibahçe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen program sonrasinda Silpagar tarafindan çiçek ve ani tabagi hediyeleri takdim edildi. Vatandaslardan büyük ilgi gören Yenisehirlioglu, etkinlik sonunda fotograf çektirme isteklerini kirmadi.

“Insanoglunun ayari, yasadiklarindan çikiyor ortaya”

Söylesisinde insanoglunun ayarinin yasadiklarindan ortaya çiktigini anlatan Yenisehirlioglu, söyle konustu:

“Insanoglu annesinden dogdugu andan, topragin bagrina girecegi zamana kadar kendi menkibesini yasiyor. Önemli olan bu menkibeyi dolu dolu geçirmek. Insanoglunun evsafi (niteligi), ayari, yasadiklarindan çikiyor ortaya. Her zaman güllük gülistanlik hayat beslemez insani. Hayatta karsilastigimiz travmalar, acilar da besler insani. Yazar olmayi çok arzu ediyordum, hevesimdi, 2011’de avukatligi biraktiktan sonra bir gecede yazdigim kitaplar Türkiye’nin önemli yayinevleri tarafindan kabul gördü. Bu yazarlik serüveni devam ederken hiç ummadigim bir zamanda yani planlamadigim bir sekilde oyunculuk basladi”

Sevda Kusun Kanadi’nda dizisinde rol alirken, yeni proje nedeniyle bir günde nasil set degistirdigini anlatan Yenisehirlioglu, “Dizide Sayin Cumhurbaskanimizin gençligi, Alparslan Türkes’in gençligi gibi, yasayan ve önemli yer tutan sanatçilari anlatiyoruz. Orada ben de Saatçi Hüsnü’yü oynuyorum, derin bir adam, tasavvufi geçmisi olan bir adam, Mehmet Zait Kotku’nun sag kolu, gerçek bir karakter. Erbakan siyasete atildigi zaman Saatçi Hüsnü’nün elini öpmüs, dua istemis. Dizide beni çok sevdiler, Saatçi Hüsnü’yü. 22 bölüm oynadik, dediler ki TRT’den geldiler, ‘seni öldürecegiz’ dediler. Siz istediniz diye oynuyorum, niye öldürüyorsunuz, halk da çok sevdi, dedim. Çok büyük bir proje var, Abdülhamid’i çekecegiz, oradaki Tahsin’i oynamani istiyoruz, dediler. O sebeple orada ben ‘Eshedü en la ilahe illallah’ dedim, beni vurdular öldüm, ertesi Izmit’te kafamda fes, ‘Hünkarim’ diyen bir adama dönüstüm” dedi.

Kaynak: İHA