KMÜ'de Mülteci Ve Siginmacilara Egitim Verilecek

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Mülteciler ve Siginmacilarla Yardimlasma, Dayanisma ve Destekleme Dernegi (YSYD) arasinda is birligi protokolü imzalandi.

KMÜ'de Mülteci Ve Siginmacilara Egitim Verilecek
KMÜ ile Mülteciler ve Siginmacilarla Yardimlasma, Dayanisma ve Destekleme Dernegi ile yapilan protokol ile is birligini güçlendirmek ve Türkiye’de ikamet eden göçmen, siginmaci ve sartli mültecilerin kisisel gelisimine katki saglamak amaçlaniyor. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali ile YSYD Yönetim Kurulu Baskani Dr. Erdem Ayçiçek’in imzasiyla yürürlüge giren protokol ile düzenlenecek egitimler KMÜ Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (SEM) tarafindan yürütülecek. Protokol çerçevesindeki ‘Elektrik Tesisati ve Pano Montörü Yetistirme ve Gelistirme Egitimi’ ile ‘Kaynakçi Yetistirme ve Gelistirme Egitimi’ KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) bünyesindeki Ögretim Elemanlari tarafindan verilecek. Ayrica egitim sonunda egitime katilan ve basarili olan katilimcilara Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi tarafindan ‘basari sertifikasi’ verilecek.

Rektörlük makaminda gerçeklestirilen imza töreninde Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgali ile YSYD Yönetim Kurulu Baskani Dr. Erdem Ayçiçek’in yani sira KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oktay Talaz ve Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sefa Usta ile YSYD yönetim kurulu üyeleri yer aldi.
Kaynak: İHA