Öldürmek Için Balkona Tirmandi, Durusmada 'Pismanim' Dedi

Bolu’da, eski nisanlisinin evinde karsilastigi 2 kardesi biçaklayan ve Beyazit Bestami Ay’i öldüren cinayet zanlisi Sefa Candan (28), olay günü yasananlari anlatti. Mahkemede savunmasini yapan sahis, “Balkondan eve tirmandim. Yatak odasinin isigi yaniyordu ve içeride bir erkek vardi. Benim yatak odamda ne isin var diyerek kavga ettik. Bestami’nin öldügünü sonradan ögrendim. Çok pismanim. Magdurun ailesinden özür dilerim” dedi.

Öldürmek Için Balkona Tirmandi, Durusmada 'Pismanim' Dedi
Olay, geçtigimiz yil Subat ayinda Tabaklar Mahallesi Resat Aker Sokakta meydana geldi. Iddiaya göre, eski nisanlisi Makbule M.’nin (32) evine giden Sefa Candan, (28) evde Beyazit Bestami Ay (23) ve kardesi M.A. (24) ile karsilasti. Sefa Candan yaninda bulunan biçakla 2 kardesi çesitli yerlerinden yaraladi. Kardeslerden Beyazit Bestami Ay olay yerinde kanlar içinde yerde kalirken, M. A. olay yerinden yarali sekilde kaçti. Kavgada agir yaralanan Beyazit Bestami Ay yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Ankara’ya kaçmisti

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro ekipleri, olay yerinden kaçan Sefa Candan’i yakalamak için baslattigi çalismalarda kamera kayitlarini inceleyerek Candan’in olay yerinden kaçtigi otomobilin plakasini tespit etti. Ankara’ya gittigi belirlenen Sefa Candan, ekiplerin yaptigi operasyonda yakalandi. Sefa Candan ile olaya karistigi belirlenen arkadaslari T.B. (28), U.G. (18) ve I.B. (21) gözaltina alindi. Sahislardan katil zanlisi Sefa Candan çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. T.B. (28), U.G. (18) ve I.B. (21) ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

“Bir arkadasiyla alkollü mekanda eglendigini gördüm”

Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde “kasten adam öldürmek, suçluyu kayirma” suçlamasiyla tutuklu yargilanan Sefa Candan, o gün yasananlari anlatti. Candan, savunmasinda biçagi kendisini savunmak için savurdugunu belirterek, “Makbule ile 2021 yilinin 1 Nisan’inda nisanlandik. Makbule yeni bosandigi için belediye nikahimizi kiymadi. Olaydan 18 gün önce 6 Subat’ta dügünümüz olacakti ama dügünü Haziran ayina erteledik. Sik sik Makbule ile tartisiyorduk. Olay günü Sakarya’daydim. Makbule’nin sosyal medya hesabinda bir arkadasiyla alkollü mekanda eglendigini gördüm. Ben de alkollüydüm. Endiselenerek Bolu’ya döndüm. Makbule ile birlikte yasiyorduk. Telefonlarima cevap vermeyince evine gittim. Zile bastim ama kimse açmadi” dedi.



“Magdurun ailesinden özür dilerim”

Daha sonra evden ayrilacagini ancak bir erkek sesi duydugunu ifade eden Sefa Candan, “Tam gidecekken evden bir erkek sesi duydum. 1. katta oturdugumuz için balkondan eve tirmandim. Yatak odasinin isigi yaniyordu ve içeride bir erkek vardi. Benim yatak odamda ne isin var diyerek kavga ettik. Onunla kavga ederken tanimadigim baska bir erkek sahis arkadan bana saldirdi. Ikisi birlikte beni darp etmeye basladi.

Beni mutfaga kadar getirdiler. Mutfak tezgahindaki biçagi kendimi savunmak için aldim. Sahislar korkarak kaçtilar, ben de arkalarindan gittim. Bina kapisinda yüz yüze geldik. Tekrar kavga ettik. Ben biçagi kendimi savunmak için salladim. Sahislar gidince bende T.B.’nin evine gittim. Sonra birlikte Ankara’ya gittik. Ben evden çiktigimda sahislar ayaktaydi. Bestami’nin öldügünü sonradan ögrendim. Çok pismanim. Magdurun ailesinden özür dilerim” ifadelerini kullandi.

“Kendisinin nisanli oldugunu ve evlenmek üzere oldugunu bilmiyordum”

Durusmaya magdur sifatiyla katilan ve olayda yaralanan, öldürülen Beyazit Bestami Ay’in agabeyi olan Muhammet Ay, “Makbule benim eski sevgilim olur. Kendisiyle bir müddet sevgili olduk. Ama ben kendisinin nisanli oldugunu ve evlenmek üzere oldugunu bilmiyordum. Sefa isimli sahsi da tanimam. Olay aksami bizde eglencedeydik. Geç vakit oldugu için evimizde uzak oldugu için kardesimle ben Makbule’nin evinde kalmaya karar verdik. Gecenin bir vakti, kapi çaldi ve küfür ile tehditler yagdirmaya, hatta bizi öldürecegine dair sözler söyledi.

Ardindan balkondan eve birisi girdi. Yatak odasinda bulunan parfüm sisesiyle bana ve kardesime saldirdi. Mutfaktan ekmek biçagini alarak bizi biçaklamaya basladi.

Bende kalbimden ve kollarimdan biçaklandim. Kardesim daha çok biçak darbesi aldi. Olay sonrasi sanik kaçip gitti. Kardesim ise kan kaybindan hastanede hayatini kaybetti. Kendisinden sikayetçiyim” ifadelerini kullandi.

“’Benim adimi kirlettin’ mesaji atarak küfürler de yazdi”

Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davaya tanik olarak katilan ve olaylara neden olan kadin Makbule M., olayda yaralanan kisinin eski sevgilisi oldugunu, sanik katilin ise eski nisanlisi oldugunu belirterek, “Sefa’yi çocukluktan beri tanirim. 2022 yilinda nisanlandik. Bu nisan aile arasi oldu ve sonra anlasamadik ayrildik. Muhammet ise kisa süreli sevgili oldugum birisiydi. Biz Sefa ile nisanlandiktan sonra evi ortak olarak kullanmaya basladik. Biz o gece Muhammet ve agabeyi, birde ortak arkadas ile eglence merkezinde eglenirken bizim fotografimizi çekip Sefa’ya göndermis. Ardindan, telefonuma; ‘Benim adimi kirlettin’ mesaji atarak küfürler de yazdi. Sonra eve gittik. Kapi çaldi bende hemen polisi aradim. Balkondan girerek parfüm sisesi ile saldirmaya basladi.

Bestami ile Muhammet’e kaçmalarini söyledim. Daha önceden Sefa bana benden ayrilmak istegini, hatta ihanet ettigimi söyleyip evlenmek istemedigini, özgürlügünü yasayacagini da söylemisti. Böyle bir olayin yasanmasi beni çok üzdü” diye konustu.

Mahkeme heyeti, dügün salonundan 2022 yili haziran ayinda gün alinip alinmadigini tespit edilmesi, mesaj kayitlarinin dosyaya sunulmasi için süre verilmesine ve mahkemeye gelmeyen taniklarin yakalama karariyla getirilmesine karar vererek durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA