Togg Çekilisine Katilan Otomobil Tutkunu Heyecanini Anlatti

Küçükçekmece’de, yerli ve milli otomobil sahibi olmanin hayalini kuran oto lastikçi Mahmut Çinar, Togg’un yapilan ilk çekilisinde talihlileri arasina girdi. Çinar, “Bu araç ailemizin simgesi olacak, ekol halinde, Allah kismet ederse torunlarimiza kalacak” dedi.

Togg Çekilisine Katilan Otomobil Tutkunu Heyecanini Anlatti
Türkiye’nin otomobili olan Togg’un ilk sahipleri belli olurken, çekiliste ismi çikan sansli ilk 20 bin kisi, hayalini kurdugu otomobil için simdiden plan yapmaya basladi.

16-27 Mart tarihleri arasinda ön siparis sürecine katilan 177 bin 467 kisiden 20 bini kura çekimi ile belirlendi. Istanbul Küçükçekmece’de, Togg’un T10X’in otomobilini almak için basvuruda bulunan otomobil tutkunu Mahmut Çinar, Türkiye’deki yerli otomobil almaya hak kazanan ’8368’ numarali kisi oldu. Yerli ve milli otomobili kullanmak için sabirsizlanan Çinar, heyecanla bekledigini söyledi.



"Togg hikayesi, Devrim arabalarindan kalma bir ask hikayesidir"

Togg’un kendisi için yarim kalan ask hikayesi oldugunu anlatan Mahmut Çinar, “Ben Togg’un, Türkiye’de tamamiyla yerli olarak üretilip bizlere binme firsatinin olacagini duydugumda gerçekten çok heyecanlanmistim. Çünkü TOGG, o zaman bir marka olarak degil ama benim için yetmisli yillarda Devrim arabasinin yarim kalmis bir ask hikayesinin vücut bulmus halidir. Bu yarim kalan ask hikayesinin bana göre tamamlanmis bir hali. Gerçekten çok gurur verici bir olay. Yani ben bu aracin ilk yazilacagimi söyledim. Bazilari dediler ki teknik özelliklerini görmeden niye yazilacaksin? Ben de dedim ki sonuçta bu Türk mali, milli mal, çok kaba bir tabirle ‘bir çuval civata’ dahi olmus olsa bizim malimiz, bizim ülkemizin, vatanimizin, milletimizin mali oldugu için gözü kapali alirim’ dedim” ifadelerini kullandi.

“Siparis için çok heyecanliydim”

Siparis için çok heyecanli oldugunu belirten Çinar, “Bunda da çok hakli oldugumu, daha sonraki yapmis oldugum arastirmalarda haklilik payi fazla. Dogustan elektrikli bir aracimiz var, vatanimiz, milletimiz adina gerçekten gurur verici bir olay. Yani ben inaniyorum ki çok kisa zamanda tamami kendi yer alti kaynaklarimizdan çikan madenlerimizle üretilecek. Ve binlerce kilometre gidebilecek kapasitede bir üretim olacak. Inanin her gün, her gün arastirmadaydim, ön siparisle kaydoldum. Hani mümkün olsa keske ilk siparisi veren ben olayim diye büyük bir heyecanliydim” diye konustu.



"Çekilis belli olunca tüm ailede mutluluk yasandi"

Çekilis sonrasi kendisine yurt içi ve yurt disindan telefon geldigini belirten otomobil tutkunu Çinar, “Sakarya’daki yegenlerim ve Izmir’deki akrabalarim siparis vermek için her biri heyecanla acele etti, biz de ilk gün çok ugrastik. Benim adima da sag olsun yegenim girebildi programa ve siparis verdi. Hemen parasini yatirdik. Daha sonra da geçen aksam çekilis yapildiktan sonra iste iftardan sonraydi. Ondan sonra yegenim aradi. Abi hayirli olsun dedi.

Gözün aydin dedi.

Sonra gerçekten evde çok büyük bir mutluluk yasadik. Ben bu kadar tebrik telefonunu, uluslararasi bir arenada derece almistim, bir o zaman bu kadar çok tebrik almistim. Bir de bu arabanin çiktigini yegenim de paylasmisti sosyal medyada. Sonra onun paylastigini ben de paylastim. Inanin yurt disindan, Balkan ülkelerinden tebrikler geliyor. Teslim edilmesiyle ilgili bir program var ama yani sag olsun mühendislerimiz AR-GE’deki arkadaslar çok daha hizli çalisiyor. Bir yandan eksiksiz, hatasiz tam olarak güvenli bir sekilde teslim etmeye çalisiyorlar” diye anlatti.

“Bu otomobil ailemizin simgesi olacak”

Otomobili torunlarina birakmak istedigini söyleyen Çinar, “Ben otomobilci bir ailenin ogluyum. Ben de otomotiv sektörüyle ilgileniyorum, ugrasiyorum. Ticaretini de yapiyorum. Yillardir, benim araba merakimi yakin çevrem çok iyi bilir mesela. Ben 50’li yillardan itibaren her on yillik dönemin arabasi var. Yani bu da bu 21’inci yüzyilin bizim, ailemizin, sülalemizin arabasi olacak. Ekol halinde, Allah kismet ederse, torunlarimiza, gücümüz yeterse, ömrümüz olursa, torunlarimizin da çocuklarina kalabilecek. Bizim bir ailemizin logosu, simgesi haline gelecek insallah” dedi.

Kaynak: İHA