Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay'dan 6'Li Masaya Tepki

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, 6’li masaya tepki göstererek “Kibris konusunda Rum tezlerini benimseyenlerle sözde milliyetçi olanlar çikar birligi yapiyor” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay'dan 6'Li Masaya Tepki


Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, AK Parti KKTC Teskilat bulusmasi programina katildi.

Burada bir konusma yapan Oktay, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamlarini iletti. Yasanan deprem felaketleri nedeniyle Ramazan’i buruk bir sekilde karsiladiklarini belirten Oktay, “Yasadigimiz deprem felaketinin acilarini paylasiyor, yaralarimizi her zaman oldugu gibi birlikte sariyoruz. Bir taraftan da Türkiye-KKTC ekonomik ve kalkinma isbirligi çerçevesinde burada destekledigimiz yatirimlari, iyilestirmeleri, sosyal yardimlari sürdürüyoruz. Dün Kuzey Kibris’in her zaman yaninda olacagimizin ahdi beyani olan 2023 Iktisadi ve Mali Isbirligi Anlasmasi’ni KKTC Basbakani Üstel ile imzaladik. Türkiye’den KKTC’ye 9,5 milyar liralik destek saglanmasini içeren anlasmanin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayirli olmasini diliyorum. Derinya Sosyal Konut Projesi, Güvercinlik Büyük Organize Sanayi Bölgesi, Orta Mesarya Tarimsal Sulama Projesi, 500 Yatakli Lefkosa Yeni Devlet Hastanesi ve Gazimagusa Ilahiyat Koleji gibi yatirimlarin kaynagi anlasmamiza dahildir. Yine turizm, tarim destekleri, girisimci destekleri, sosyal destekler ve okul, karayollari ve e-KKTC projesi gibi altyapi destekleri de artarak sürüyor. Diger taraftan sigorta sistemlerimizi uyumlandirarak KKTC’de sigortasi olan, KKTC’de yasayan ve Türkiye’de tedavi olmak isteyen vatandaslarimizin ücret ödemeden tedavi olmasini sagliyoruz. Yeni Ercan Havalimani önümüzdeki günlerde faaliyete geçerek Kuzey Kibris’a pek çok anlamda hareketlilik getirecektir. Ülkemizde yasanan büyük felaketin yaralarini hizla sararken, Kuzey Kibris’taki çalismalarimiza hiçbir zafiyete mahal vermeden devam ediyoruz. Dünya lideri Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde; bu yola gönlünü koyan milyonlarla birlikte adalet ve kalkinma hareketinin bir mensubu olmaktan bahtiyarim” diye konustu.



"AK Parti’nin birer neferi olarak birlikte gururla tasidigimiz basari hikayeleri oldugunu var" diyen Oktay, "Hiçbir zaman milletimizin yüzünü yere egdirmedik. Ulusal ve uluslararasi her zeminde ülkemizin basini dik tuttuk. Milletimizin onurunun çignenmesine asla müsamaha göstermedik. Iç politikada ve dis politikada ezberleri bozduk, milli adimlar attik. Milletin teveccühünden baska bir rütbeyi yakamiza takmadik. Meydanlarda söyledigini göreve gelince unutanlardan asla olmadik. Yapilmayacak hiçbir seyin sözünü vermedik. Milleti hor görenler, elinde hiçbir icraati olmayanlar; simdi çikmis sözünü tutmaktan bahsediyor, baharlardan bahsediyor. Bu sahte ittifakin sözüne güvenilir mi? Daha kendi arasinda anlasamayan bu yalan agina milletimiz inanir mi? Bunlarin verdigi bir söz varsa biri Pensilvanya’ya, biri Kandil’e digeri Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen ülkelere verilmistir. Çok partili dönemde bir defa bile mührü bunlara vermeyen milletimiz kimin bos laf ürettigini kimin sorumluluk aldigini, is ürettigini iyi biliyor. Kimin ajanslara, yabanci danismanlara, dis mihraklara; kimin Anadolu irfanina güvendigini de iyi biliyor. Bu tezgâhta; Ayasofya kilise kalsin, müze olsun diyen bir safta bulusmus. Kibris konusunda Rum tezlerini benimseyenlerle sözde milliyetçi olanlar çikar birligi yapiyor. Liberal olmaktan dem vuranlar güya köprüyü geçene kadar sosyal demokrat maskesi takmis” dedi.



Muhalefete KKTC’den seslenen Oktay, “Daha siz yaninizdakine inanmiyorsunuz sizin sözünüze kim inansin? Yillarca Anadolu’nun yazini kisa çevirmissiniz, sizin yalanci bahariniza kim kansin? Ortak acilarimiz dahil her konuyu alet ettiginiz istismar siyasetine kim pirim versin? Bir gün camide namaza durup, ertesi gün seccadeyi ayakkabiyla çignediginiz riya kokan hallerinize kim güvensin? Milletimiz 20 yildir dedigini yapan, hakkin ve dogrunun yaninda duran, eser siyasetine; Recep Tayyip Erdogan’in durusuna inaniyor ve güveniyor! Cumhurbaskanimiz liderliginde yedi düvele karsi dimdik durduk, bugün de ayni kararliliktayiz. Bu iradenin devam etmesi, kazanimlarin kesintiye ugramamasi için Kuzey Kibris teskilatinin çok yogun çalismasi lazim. Kadin kollariyla, gençlik kollariyla, ana kademesiyle bir an durmadan buradaki her bir vatandasimiza ulasalim. Sifatimiz ne olursa olsun hepimiz öncelikle bu davanin bir neferiyiz. Eskisiyle yenisiyle tüm teskilat olarak bir ve beraberiz. 20 yildir basardiklarimizi Türkiye’yi yükseltme davasina olan bagliligimiza ve elbette bu kutlu yolda yaptigimiz özverilere, dayanismamiza borçluyuz. Bunlari unutmadan Cumhuriyetimizin 100. Yilinda milletimize yeni zaferler hediye etmek için hep beraber çalisalim” seklinde konustu.

Oktay, daha sonra partililerle hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA