Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Yüzyilin En Büyük Felaketini, Yüzyilin En Büyük Dayanismasi Ile Asacagiz'

Malatya’da deprem sonrasi yapilan çalismalari inceleyen Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Yüzyilin en büyük felaketini, yüzyilin en büyük dayanismasi ile asacagiz” dedi.

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Yüzyilin En Büyük Felaketini, Yüzyilin En Büyük Dayanismasi Ile Asacagiz'
Kahramanmaras merkezli depremlerde büyük hasar gören illerden biri olan Malatya’ya gelen Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Afet Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi aldi. 6 Subat’taki iki büyük deprem nedeniyle dünyada esi benzeri görülmemis bir felaket ile karsi karsiya kalindigini ifade eden Karaismailoglu, “Biz en zorlu sartlarda birbirine kenetlenmeyi bilen bir milletiz. Devlet ve millet omuz omuza vermeyi bildik. Ilk andan itibaren önce enkaz altindan canlarimizi kurtarmak, sonra da yaralari sarmak için zamanla yaristik” diye konustu.



"Binalarin yüzde 99’unun taramasini tamamladik"

Acil Eylem Plani’ni islettiklerini anlatan Karaismailoglu, “Binalarin yüzde 99’unun taramasini tamamladik. Yikim ve enkaz kaldirma islerine hizla devam ediyoruz. Su an için en öncelikli amacimiz konteyner kentleri yayginlastirarak, kalici konutlari yapilana kadar afetzedelerimize daha düzenli bir hayat sunmaktir. Deprem Bölgesindeki konteyner kentlerin altyapisini hizla tamamlamak için de arkadaslarimiz araliksiz çalisiyorlar” ifadelerine yer verdi.

Bölgenin yeniden ayaga kaldirilacagini kaydeden Bakan, “Her zerresinde ecdadimizin izi olan bu güzel sehirlerimizi yeniden aslina uygun bir seklide insa ederken, çok daha saglam yasam konutlari, ticarethaneler ve dükkanlar insa ederek, geçmisten gelecege uzanan çok daha güçlü ve gelismis bir bölge insa edecegiz. Devletimizin tüm imkânlarini seferber edecek, bölgemizi Türkiye’nin parlayan yildizi yapacagiz” seklinde konustu.



"Açilan yaralari hizla iyilestirecegiz"

Devletin topyekün seferber oldugunu belirten Karaismailoglu, “Açilan yaralari hizla iyilestirecegiz. Bir kez daha altini çizmek istiyorum ki; bu çalismalarimiz azimle sürecek. Bölgemizi eskisinden de güçlü ve gelismis bir altyapiyla, ayaga kaldiracagiz” dedi.

Bilim insanlari, uzmanlar, STK’lar, muhtarlar ve kanaat önderleri ile omuz omuza olduklarini ifade eden Karaismailoglu, “Hep birlikte dirençli ve dayanikli sehirlerimizi yeniden insa edecek, sürdürülebilir ve yasanabilir bir bölgeyi hayata geçirecegiz. Bundan sonra her geçen gün daha iyi olacak. Yüzyilin en büyük felaketini, yüzyilin en büyük dayanismasi ile asacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA