Yazar Selim Nizam Açiklamasi 'Ömer Seyfettin'inin Hayati Filme Alinmali'

Ben Gönen’de Dogdum-Ömer Seyfettin romaninin yazari Salim Nizam, Ömer Seyfettin’in ölümünün 103. yil dönümünde Istanbul Kabatas Erkek Lisesinde ögrencilerle bulustu. Yazar Nizam, Ömer Seyfettin’in hayatinin film olmasi gerektigini söyledi.

Yazar Selim Nizam Açiklamasi 'Ömer Seyfettin'inin Hayati Filme Alinmali'
Ömer Seyfettin’in bilinen, bilinmeyen ve yanlis bilinen yönlerini anlatan Nizam, bir saat boyunca salonda ilgiyle dinlendi. Ögrencilerin sorularini cevaplandiran yazar, salondan filme alinmasi yönündeki talep üzerine: "Evet, katildigim birçok TV kanalinda bu yönde talepler aliyorum. Kitabi okuyanlar mutlaka film olmali diyorlar. Bunu ben de çok istiyorum. Gönenli bir yazar olarak bu romani yazdim, yine Gönenli bir yönetmen Zeynep Günay Tan’in filme almasini bekliyorum. Bu yönde görüsmelerimiz var. Ögrencilere, yakin tarihimizi anlatan güzel bir film olacagina inaniyorum." dedi.

Bilindigi gibi her yil Gönen’de mart ayinin ilk haftasinda Ömer Seyfettin Haftasi kutlaniyor, yazarin adina hikâye ödülleri veriliyor, resim sergileri açilip tiyatro gösterileri sunuluyor. Ömer Seyfettin, ölümünün 103. yil dönümünde bu yil iki kardes okul, Kabatas Erkek Lisesi ve Gönen Ömer Seyfettin Lisesi ögrencileri tarafindan anilacak.
Kaynak: İHA