Ümraniye Belediyesi'nden Konteyner Kent Için 'Bir Koli De Sizden Olsun' Kampanyasi

Ümraniye Belediyesi Kahramanmaras’in Onikisubat ilçesine kuracagi konteyner kentin bir yillik gida ihtiyacini karsilamak için yardim kampanyasi baslatti. “Bir Koli de Sizden Olsun” kampanyasi için Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, “Ümraniyeli komsularim depremin ilk gününden itibaren depremzede kardesleri için seferber oldu. Baslattigimiz bu kampanyaya da destek olacaklarindan hiç süphem yok” dedi.

Ümraniye Belediyesi'nden Konteyner Kent Için 'Bir Koli De Sizden Olsun' Kampanyasi


Ümraniye Belediyesi, deprem bölgesindeki çalismalarina araliksiz devam ediyor. Kahramanmaras’in Onikisubat ilçesinde kurulumu devam eden 500 konteyner eve yerlesecek olan ailelerin daha sonraki ihtiyaçlarini da karsilamak amaciyla Ümraniye Belediyesi ‘Bir koli de sizden olsun’ kampanyasi baslatti.

A’dan Z’ye her sey düsünüldü

Insa çalismalarinin hizla devam ettigi konteyner kent, bir ailenin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarini karsilayacak sekilde tasarlandi. Koltugundan dis firçasina, masasindan halisina kadar her türlü detayin düsünüldügü konteyner sehirde; çamasirhane, kafeterya, market, saglik merkezi, mescit, çocuk oyun alani gibi sosyal donati alanlari da yer aliyor. Imalati özel olarak yapilan konteynerlerin her biri 37 m ölçülerinde, 21 metrekareden olusuyor. 7-8 kisilik bir ailenin rahatlikla barinabilecegi sekilde tasarlanan evler; 2 oda, mutfak ve banyo-WC bölümlerinden olusuyor. TSE-CE belgeli malzemelerden yapilan konteyner evlerde isi ve ses yalitimi da yer aliyor.

Gida ihtiyaçlari da belediyeden

Kurulum çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan konteyner kentte yasayacak ailelerin bir sene boyunca gida ihtiyaçlari da Ümraniye Belediyesi tarafindan saglanacak. Belediye tarafindan bu ihtiyaçlarin karsilanmasi için bir yardim kampanyasi baslatildi. 655 Lira tutarindaki yardim kolisinde; 1 lt yag, 2 kg pirinç, 2,5 kg mercimek, 2 kg çay, 3 kg seker, 3 kg makarna, 2 kg nohut, 1 kg kuru fasulye, 3 kg bulgur ve 3 kg un yer alacak. Vatandaslar, Ümraniye Belediyesi Afet Bölgesi Konteyner Kent Yardim hesabi üzerinden kampanyaya katilabilecekler.

“Ülke olarak, dünyaya büyük bir birlik ve beraberlik mesaji veriyoruz”

Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim kampanyayla ilgili yaptigi açiklamada, “Ümraniye Belediyesi olarak Onikisubat’a kuracagimiz konteyner kentin çalismalari hizla devam ediyor. Hükümetimiz, yikilan konutlari bir yil gibi kisa bir sürede yeniden insa ederek, vatandaslarimiza teslim edecek. Biz de afetzede kardeslerimizin bu süre zarfinda güven ve huzur içerisinde konaklayabilecekleri bir yasam alani olusturuyoruz. Standartlara uygun sekilde, her türlü ihtiyaca cevap verecek nitelikte insa ettigimiz bu konteyner kentte 500 ailemiz yasayacak. Biz, bu ailelerimizin gida ihtiyaçlarini da karsilayacagiz. Pirincinden makarnasina, unundan çayina kadar, bir yil boyunca ihtiyaçlari olan gida malzemelerini kendilerine ulastiracagiz. Ümraniyeli komsularim depremin ilk gününden itibaren depremzede kardesleri için seferber oldu. Baslattigimiz bu kampanyaya da destek olacaklarindan hiç süphem yok. Hepimizi derinden üzen felaketin izlerini birlikte silecegiz. Ülke olarak, dünyaya büyük bir birlik ve beraberlik mesaji veriyoruz. Basta devletimiz olmak üzere, Allah katki saglayan herkesten razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA