'Dur' Ihtarina Uymayan Sürücünün Çarptigi Polis, Son Yolculuguna Ugurlandi

Kocaeli’nin Çayirova ilçesinde yapilan trafik uygulamasinda "dur" ihtarina uymayan sürücünün çarptigi polis memuru Hidir Canoluk, 8 günlük yasam mücadelesini kaybederek sehit oldu. Canoluk için Il Emniyet Müdürlügünde tören düzenlendi.

'Dur' Ihtarina Uymayan Sürücünün Çarptigi Polis, Son Yolculuguna Ugurlandi
Özgürlük Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi’nde 23 Subat’ta meydana gelen olayda, polis ekipleri trafik uygulamasinda 34 DVP 390 plakali hafif ticari araç sürücüsü O.U., polisin "dur" ihtarina uymadi. Bir anda hizlanan araç, önce trafik polisi Hidir Canoluk’a, ardindan polis aracina çarparak olay yerinden kaçti. Polislerin arastirmasi neticesinde yakalanan O.U. çikarildigi mahkemece tutuklanirken, agir yaralanan ve yogun bakimda tedavi altina alinan polis memuru Canoluk 8 günlük yasam mücadelesini kaybederek sehit oldu.

Tören düzenlendi

Çayirova Trafik Denetleme Büro Amirligi’nde görev yapan Sehit Polis Hidir Canoluk için Kocaeli Emniyet Müdürlügü bahçesinde tören düzenlendi.

Törende konusan Kocaeli Il Emniyet Müdürü Veysal Tipioglu, "Aziz milletimizin huzuru ve güveni için vatandasimizin can, mal ve emniyetini saglamak için üstün vazife anlayisiyla görev yaparken sürücü koltugunda oturan insan kilikli bir yaratigin dur ikazina uymamasi neticesi ömrünü meslek ve vatanina adamis 41 yasindaki polisimizi bizlerden koparmistir. Sehit kardesimiz vatanina, milletine, bayragina karsi sorumluluklarini yerine getirdigi sirada suç islemeyi yasam biçimi haline getirmis bir müptezelin kastiyla hakka yürümüstür. Allahtan rahmet diliyoruz" dedi.



"Polis olmak kolay degil"

Kocaeli Müftüsü Sinan Cihan, "Hidir kardesimiz Rahmana kavustu. Sehitlik mertebesine ulasti. Yüce bir mertebedeler, buna inaniyoruz. Tek tesellimiz budur. Polis üniformasini giymek devlet, millet adina görev yapmak suç örgütlerinin, terör örgütlerinin dogal olarak hedefi olmak demektir. Polis olmak kolay degil. Ailesine ve meslek camiasina sabirlar diliyorum. Milletimizin basi sag olsun. Mekani cennet olsun" diye duygularini ifade etti.

Konusmalarin ardindan dulalar okundu. Sehidin esi Eda Eren Canoluk esinin tabutuna sarilip gözyaslari döktü.

Törenin ardindan Canoluk’un cenazesi memleketi olan Aydin Nazilli’ye yola çikti. Sehit Polis Hidir Canoluk Aydin Nazilli Merkez Koca Cami’nde kilinacak ikindi namazina müteakiben Nazilli Sehitligi’nde topraga verilecek.
Kaynak: İHA