12 Bin 500 Depremzede Batman'a Göç Etti

Kahramanmaras merkezli ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin ardindan bölgeden büyük göç devam ediyor. Tahliye edilenler ve kendi imkanlari ile gittigi ilerden Batman Valiligine basvurarak kayit yaptiran kisi sayisi, 12 bin 498 kisi oldu.

12 Bin 500 Depremzede Batman'a Göç Etti
11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Batman’da 12 bin 498 depremzedelerden 669 kisi KYK yurtlari ve kamu misafirhanelerinde, 11 bin 829 kisi de kendi imkanlariyla bariniyor.

“Mülk sahipleri konutlarini yüksek kiraya vermesin”

Yasanan depremin ardindan Batman’a gelenlerin bir kismini kendi mahallelerinde misafir ettikleri belirten Bahçelievler Mahalle Muhtari Mustafa Yildiz, “Batman’da bu depremden etkilendi ve sallandik. Yasanan depremin ardindan 12 bin 500 depremzede Batman’a geldi. Bahçelievler Mahallemize 15 ile 20 aile misafir ettik. Tespit ettigimiz aileler var bir de tespit etmedigimiz ailelere de ulasmaya çalisiyoruz. Vatandaslardan ricamiz su özelikle konutumuzu yüksek kiraya vermeyelim. Hatta mümkünse hiç kira almayalim. Yasanan bir afettir herkesin basina gelecek bir durumdur. Yasanan afetin ardindan mümkün mertebe bir birimize yardimci olalim. Depremzedelerin yanina gittigimiz zaman temizlik, hijyen ve çocuklarinin büyük bir ihtiyaçlari bulunmakta ve biz bunlari kayit altina aldik bunun için elimizden geleni yapacagiz. Hayirsever vatandaslarimiz varsa hayir yapmak istiyorsa bize ulastirirsa bizde depremzede ailelerimize ulastiracagiz” dedi.



Depremzedelerden 21 aileyi kendi mahallesinde misafir ettiklerini söylen Saglik Mahallesi Muhtari Fatma Türkan “Ülkemiz büyük bir deprem ile sarsildi. Deprem sonrasi 12 bin 500 depremzede Batman’a geldi. Bu depremzedelerden 21 aile mahallemize yerlestiler. Bizler mahalle sakinleri olarak bu depremzedelerimizi gidip ziyaret ettik. Kendilerinin yaninda oldugumuzu dile getirerek eksiklerini söyleyerek yanimiza not ettik. Bu eksikleri hayirseverlerimizden dostlarimizdan, akrabalarimizdan, mahalle sakinlerimizden ve bazi derneklerimizden ihtiyaçlarini temin edip kendilerine götürdük. Her zaman onlarin yaninda oldugumuzu dile getiriyoruz. Bu yapilan yardimlar bir sefere mahsus degil kendilerini toparlayana kadar arayis ve caba içerisinde olacagiz. Ev sahiplerine seslenmek istiyorum. Yasanan bu afet depremzedelerin basina geldiyse bizimde basimiza gelebilir. Ev sahipleri evlerini depremzedelere uygun vermelerini istiyoruz. Depremzedelerimizin ceplerini yakmamasini, vicdan ve merhametli olmalarini istiyorum” diye konustu.

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Batman’a gelen depremzedeler hakkinda yazili açiklama yapan Batman Valiligi “6 Subat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi, ardindan Elbistan ilçesi olan ve 11 ilimizde büyük yikima neden olan depremler sonrasinda bütün ülkemizde oldugu gibi ilimizde de bölgeye yapilan yardimlar ve bölgeden ilimize intikal eden depremzede vatandaslarimizla ilgili çalismalar devam etmektedir. Bu çerçevede, ilimize gelen 12 bin 498 depremzede misafirimizin; 669 kisi KYK yurtlari ve kamu misafirhanelerinde, 11 bin 829 kisi de kendi imkanlariyla barinmaktadir. Bin 252 kisi saglik kurumlarina basvurmus, bin 163 kisi tedavi edilmis ve taburcu olmustur. Bin 407 ögrencinin nakil islemi gerçeklestirilmistir. Valiligimize yardim talebinde bulunanlarin yüzde 85’inin ihtiyaçlari karsilanmistir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA