Baskan Uysal Açiklamasi '50 Bin Dosyayi Tarattiriyorum'
Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, eski tip, birbirinden bagimsiz kolan tasiyici sisteme sahip binalarla ilgili çalisma baslattiklarini belirterek “50 bin dosyayi tarattiriyorum. O binalari ortaya çikaracagiz ve komsulari uyaracagiz” dedi.

Baskan Uysal, muhtarlarin depremin ilk gününden itibaren özellikle yardimlarin toplanmasi noktasinda önemli bir çalismayi hayata geçirdiklerini söyledi.
Uysal, “Antalya’mizin sefkat elini, dayanisma elini hep hissettirdiniz. Çaba sarf ettiniz” dedi.
Ancak yapilmasi gerekenlerin bitmedigini aktaran Baskan Uysal, söyle konustu:
“Aldigimiz dersler var. Bu aldigimiz derslerle de yeniden düsünmek mecburiyetindeyiz. Mesela biz insaat teknigi üzerine kafa yoruyoruz. Dedik ki ‘Perde betonu mecburi hale getirelim.’ Üstelik perde beton, binaya hiçbir ilave masraf da getirmiyor. ‘Masraftan kaçilmis’ desen o da degil. Sadece bilgi ve komple bir organizasyon, devlet organizasyonu lazim. Uzun vadeli bir düsünce lazim, bir ufuk lazim, bir vizyon, sadece bir anlayis lazim. Imkanlarla ilgili degil.”
Bununla birlikte kentsel dönüsümde ilçe belediyelerinin de yetki ve sorumluluk sahibi olmasi için çagrida bulunduklarini aktaran Baskan Uysal, “Su an ne rezerv alan belirleme yetkimiz var ne de böyle bir arazimiz. Ama hiç olmazsa bina güçlendirmesini tesvik edelim, istedik” dedi.
Bu çerçevede Muratpasa’da eski tip, birbirinden bagimsiz kolon tasiyici sistemli binalara iliskin bir çalisma baslattiklarini aktaran Baskan Uysal, “50 bin dosyayi tarattiriyorum. O binalari ortaya çikaracagiz ve komsulari uyaracagiz” dedi.
Baskan Uysal, ayrica muhtarlarin önemli bir parçasi olacak ve kisa adi MAG olan Mahalle Afet Gönüllüsü programina da basladiklarini söyledi.
Program çerçevesinde Türkiye’yi sarsan deprem felaketinde 40 afetzedeyi enkaz altindan çikaran GEA arama-kurtarmayla birlikte ilk müdahaleci egitimi vereceklerini dile getiren Baskan Uysal, “Zor ve mesakkatli bir is. Ama neresinden baslarsak yol aliriz. Bu tedbirleri alacagiz biz. Bir de muhtarliklarimizda çok acil jeneratör gibi alet ve araçlarin yer alacagi bir kit zimmetleyecegiz” dedi.
