Bahçeli Açiklamasi 'Milliyetçi Hareket Partisi'nin Cumhurbaskanligi Seçiminde Adayi Belli, Karari Nettir'

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, MHP’nin Cumhurbaskanligi seçiminde adayinin belli, kararinin net oldugunu belirterek, “Milliyetçi Hareket Partisi, Milletvekili Genel Seçiminde, üç hilal amblemiyle ve degerli milletvekili adaylariyla demokratik mücadelesini yapacak” dedi.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Cumhurbaskanligi ve Milletvekili Genel Seçimlerine 47 gün kalmistir. Yüksek Seçim Kurulu Resmi Gazete’nin bugünkü sayisinda Cumhurbaskanligi Seçimine katilacak dört adaydan olusan geçici listeyi yayimlamistir. Süreç ilan edilmis seçim takvimine uygun sekilde ilerlemektedir. Seçime katilacak partiler belli olmakla birlikte hazirlanmis ittifak protokolleri de sirasiyla YSK’ya sunulmustur. Bilindigi gibi Cumhur Ittifaki çatisi altinda 4 parti yer almistir. Bu kapsamda üzerinde uzlasilan ittifak protokolü 24 Mart 2023’te YSK’ya teslim edilmistir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhurbaskanligi Seçiminde adayi belli, karari nettir. Nitekim Cumhurbaskani adayimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’dir. Bütün imkan ve inancimizla Sayin Cumhurbaskanimizin tekrar seçilmesi hususunda kesintisiz sürdürülen mücadele devam edecektir” ifadelerini kullandi.

“Son günlerde bilhassa MHP ile AK Parti arasinda ortak liste yapilacagi, kamuoyunda tartisma konusu, hatta polemik malzemesi haline getirilmistir”

MHP ve AK Parti arasinda ortak liste yapilacagi seklinde bir tartisma konusu çikarildigini vurgulayan Bahçeli, “Son günlerde bilhassa MHP ile AK Parti arasinda ortak liste yapilacagi, bu kapsamda yerli yersiz, maksatli maksatsiz pek çok iddia ve ifade kamuoyunda tartisma konusu, hatta polemik malzemesi haline getirilmistir. Üstelik kara kampanya üretim ve servisi cesamet kazanmistir. Cumhur Ittifaki’ni olusturan 4 partiden 2’si olan; Yeniden Refah Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin kendi parti logolari ve adaylariyla seçimlere katilacagi da yakin bir tarihte ilgililerin beyaniyla tescillenmistir. Elbette bu takdir ve tercih mezkur partilerin kendi bilecegi bir seydir. Milliyetçi Hareket Partisi’ni zor durumda birakmak, heyecaniyla birlikte 54 yillik dev mazisini ve müktesebatini yok saymak amaciyla bazi çevrelerin algi çalismalari yaptigi, fitne ve tezvirat yaydigi objektif degerlendirme yapabilen ve vicdan sahibi herkesin malumudur. Cumhur Ittifaki’nin ahlaki, ilkeleri ve gelecek hedefleri siyasi namusumuza emanettir. Bu emanet mutlaka korunacaktir. Ancak firsatçilar, partimizi küçük görme yanlisina düsen sözde yazar, çeyrek aydin ve zillet siyasetçiler ciddiye alinmayacak, hiç de itibar edilmeyecektir” ifadelerine yer verdi.

“MHP, Milletvekili Genel Seçiminde, üç hilal amblemiyle ve degerli milletvekili adaylariyla demokratik mücadelesini yapacak”

MHP’nin seçimlere kendi amblemi ile girecegini belirten Bahçeli, “Cumhur Ittifaki’ni teskil eden 2 partinin kendi adiyla, amblemiyle ve adaylariyla seçime katilmalari söz konusu iken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak liste hazirligina tesne olmasi ve buna tevessül etmesi dogru, mantikli ve makul bir seçenek olamayacaktir. Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Genel Seçiminde, tüm seçim çevrelerinde olmak suretiyle üç hilal amblemiyle ve degerli milletvekili adaylariyla demokratik mücadelesini yapacak, nihayetinde hak ettigi, layik oldugu, hasretle bekledigi basariya kesinlikle ulasacaktir. Gayret bizden Tevfik Allah’tandir. Çalisma bizden mükafat millettendir. Türk ve Türkiye Yüzyilina kutlu bir adim atilacak, Cumhuriyet’in 100’üncü yil dönümü cumhurun muazzam zaferiyle taçlanacaktir. TBMM’de güçlü MHP, güçlü Cumhur Ittifaki milli iradeyle tecelli edecektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA