Bakan Kurum, Mehmetçik Iftar Çadiri'nda Depremzedelerle Orucunu Açti

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde depremzede vatandaslarla bir araya gelerek Mehmetçik Iftar Çadiri’nda orucunu açti.

Bakan Kurum, Mehmetçik Iftar Çadiri'nda Depremzedelerle Orucunu Açti


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, “asrin felaketi” olarak tanimlanan Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdagi ilçesindeki Sakçagözü Mahallesi’nde Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan kurulan Mehmetçik Iftar Çadiri’nda depremzede vatandaslarla bir araya gelerek orucunu açti. Yemekte Il Müftüsü Hüseyin Hazirlar tarafindan dua edildi. Iftari hazirlayan Mehmetçige tesekkür eden Bakan Kurum’a, Gaziantep Valisi Davut Gül ile 5. Zirhli Tugay Komutani Tuggeneral Haci Halil Osma eslik etti.

Bakan Kurum, yemegin ardindan depremzede vatandaslarla sohbet ederek taleplerini dinledi.

Kurum, 1200 hanenin bulundugu ve depremde 900 evin yikik ve agir hasar aldigi Sakçagözü Mahallesi’nde, Mehmetçik tarafindan kurularak depremzede vatandaslarin hizmetine sunulan çamasirhane, banyo, yemek dagitim noktasi, Mehmetçik okullari, mescit çadirlari ve ekmek firinlari hakkinda bilgi aldi.
Kaynak: İHA