AK Parti Bursa'da 230 Milletvekili Aday Adayi Temayül Yoklamasina Gidiyor

AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, 230 milletvekili aday adayi ile 25 Mart Cumartesi temayül yoklamasina gideceklerini söyledi. Gürkan, 3 bin kisinin oy kullanmasini bekledikleri yoklamanin ardindan milletin teveccühüyle yönetime talip olduklarini söyledi.

AK Parti Bursa'da 230 Milletvekili Aday Adayi Temayül Yoklamasina Gidiyor
AK Parti Bursa Milletvekili aday adayligi, temayül yoklamasi ve seçim çalismalariyla ilgili konusan AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, “Seçim sürecine yaklastigimiz her gün çalismalarimiz da hizlaniyor. 22 Mart tarihi itibariyle milletvekilligi aday adayligi müracaatlarimizin süreci tamamlandi. Bursa genelinde birinci ve ikinci bölgeden toplamda, 235 basvuru oldu. Ancak bunlarin 5 tanesi onay sürecini geçemedigi için kaldi. Müracaat eden adaylarimizin ögretim seviyeleriyle ilgili profile baktigimizda, yüzde 71’i lisans, lisansüstü ve doktora seviyelerinde yer aliyor. Müracaat eden adaylarin bölge siralamasina bakildiginda ise, birinci bölge 100, ikinci bölgeye ise 130 aday adayi müracaati aldik” dedi.

Temayül yoklamasini da Cumartesi günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçeklestireceklerini belirten Gürkan, “Saat 10.00’da baslayip, 16.00’a kadar devam edecek. E-temayül yoklamasi gerçeklesecek. Bütün ilçelerimizle ilgili oylama kabinleri olacak. Seçim isleri baskanligi tarafindan belirlenen kurallar çerçevesinde oylama yapilacak. Il ana kademeler, kadin ve gençlik kollariyla beraber, ilçelerdeki teskilatlarimiz, meclis üyelerimiz, belediye baskanlarimiz, mahalle baskanlarimiza kadar 3 bin kisinin oy kullanarak temayül yoklamasini tamamlayacagini düsünüyorum” diye konustu.

Genel merkez temayül yoklamasinin neticesine göre olusacak kararin ardindan 9 Nisan tarihinde YSK’ya yapilacak müracaatla, seçim çalismalarina baslayacaklarini ifade eden Gürkan, “AK Parti olarak 21 yillik çalismalarin içerisinde milletimizin güvenine sahip olmak için elimizden gelen tüm gayreti sarf ettik. Bugünden sonrada sarf etmeye devam edecegiz. Çok sükür bu 20 yillik süreç içerisinde biz milletimizin karsisina anlimiz ak olarak çiktik. AK Parti olarak da hizmetlerimizi yapmaktan gurur duyduk. Vatandaslarimizin güveniyle, önümüzdeki dönemde de gereken hizmetleri yapabilmek için var gücümüzle çalisacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA