Depremde Hasar Gören Hacilar Merkez Camii, Cemaatini Çadir Mescitlerde Agirlayacak

Kahramanmaras merkezli 6 Subat tarihinde meydana gelen depremler sonrasi, 267 camiden 115’i yikilan Osmaniye’de Ramazan ayi nedeniyle sehrin belli bölgelerine vatandaslarin ibadet etmesi için çadir mescitler kuruldu.

Depremde Hasar Gören Hacilar Merkez Camii, Cemaatini Çadir Mescitlerde Agirlayacak
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde 1960 yilinda yapilan ve depremde aldigi hasarin ardindan ibadete kapatilan Hacilar Merkez Camii, Atatürk ve Demokrasi meydaninda kurulan ibadet ve iftar çadirlariyla vatandaslari agirlamaya hazirlaniyor.

Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan gönderilen çadirlari vakit namazi ve teravih namazi için hazirladiklarini ifade eden Hacilar Merkez Camii imami Aziz Yilmaz, "Asrin felaketini yasadik, Cenab-i Allah bir daha yasatmasin. Camimiz agir hasar aldigi için 1960 yillarinda yapilan bu camimiz dolayisiyla ibadete artik hizmet veremiyor dolayisiyla çadirlarimiz geldi göründügü gibi birini kurduk. Digerleri kurulma asamasinda, Allah nasip ederse bugün insallah 500 kisiyle beraber, hanimlarimizla beraber namazlarimizi, teravihlerimizi kilacagiz. Cenab-i Allah böyle acilari bir daha göstermesin. Sehitlerimize Allah rahmet eylesin" dedi.

Camileri hasarli oldugu için Atatürk ve Demokrasi meydanlarina kurulan çadir mescitlere geldiklerini belirten vatandaslar ise bir daha böyle acilarin yasanmamasi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA