Ögrenciler, Hazirladiklari Kartlarla Suyun Önemine Dikkat Çekti

Kastamonu’da ögrenciler, "e-Twining" projesi çerçevesinde hazirladiklari kartlara yazdiklari temennilerle kurakliga dikkat çekerek, suyun öneminden bahsetti. Ayrica lise ögrencileri, suyun öneminin konu edindigi programda münazarada bulundu.

Ögrenciler, Hazirladiklari Kartlarla Suyun Önemine Dikkat Çekti
Kastamonu’da 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi tarafindan e-Twining projesi çerçevesinde su tasarrufu konulu münazara düzenlendi.

15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi tarafindan hazirlanan “Hand In Hand 4 Green & Digi EU” projesi çerçevesinde lise ögrencileri, çesitli kartlar hazirladi. Hazirlanan kartlarda ögrenciler hem kurakliga dikkat çekti hem de suyun öneminden bahsetti. Ayrica daha fazla kitlelere ulasilabilmesi için ögrenciler tarafindan suyun öneminden bahseden ayraçlar hazirlandi. Ögrenciler, suyun önemine dikkat çekebilmek amaciyla münazara düzenledi.

Münazaraya Kastamonu Valisi Avni Çakir’in esi Bahar Çakir ile ilgili kurum müdürleri ve sube müdürleri katildi.

Programda konusan Kastamonu 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sitki Önder, “Ögrencilerimizi bir taraftan akademik olarak yüksek ögrenime hazirlamanin ve yasamis oldugu çevredeki duyarliligini arttirmak, duyarlilikla beraber örnek davranislar sergilemek suretiyle memleketimizin ve insanligin çok kiymetli degerlerine sahip çikma anlayisini gelistirmektir. Kastamonu 15 Temmuz Sehitler Anadolu Lisesi olarak yapmis oldugumuz Erasmus+ projelerinde zaten kendisini ispatlamis bir okuldur. Diger taraftan da memleketimiz için ne yapabilirinizin cevabini bulmak anlaminda e-Twinning projesiyle de suyun önemini ve çevrenin önemine ve çevremizde bulunan dogal güzelliklerin önemine isaret etmek, vurgu yapmak ve onun sahiplenmesini saglamaktir. Bizim kurum olarak egitime bakis açimiz ögrencilere bir sey ögrettiginiz zaman artik onun kontrolünü yapmadan otomatik makine misali, tabiri caizse lokmasini eline aldigi zaman beynin verdigi emir ile karnina giden yemek misali çevredeki suyun kullanildigi zamanda da yine otomatik bir sekilde muslugun kapatilma anlayisini gündeme getirmek ve yasamin içerisinde vurgular hale gelmektir. Dolayisiyla bu farkindaligimizin sizlerde desteklediginiz ve bizlere katki sagladiginiz için Kastamonu il merkezi olmak suretiyle insanligin yasamis oldugu her yerde bu varliklarimizin kiymetini bilip, koruyarak bizden sonraki nesillere de korunmus sekilde devrederek dünya hayatimizdaki yerini devam ettirmektir" dedi.

11’inci sinif ögrencisi Muharrem Öztürk ise, “Suyun israfini engellemek için ve ögrencilerimize bu konuyu daha çok anlatabilmek için 11’inci siniflar tarafindan yaptigimiz bir etkinlik. Burada yaka kartlari bulunuyor, ögrenciler tarafindan kitap ayraçlari bulunuyor. Suyun üzerine yapistirilmis etiketlen var. Bunun haricinde bazi notlar zarflara konuldu ve ögrenciler temennilerini yazdilar. Su israfini engellemek için yazilan birçok söz var. Amacimiz suyun israfini engellemek ve çevreye bunun önemini de daha çok anlatabilmek” diye konustu.

Kaynak: İHA