Deprem Bölgesindeki Esnaf Kepenk Açmaya Basladi

Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük hasara neden olan depremlerden etkilenen illerden biri olan Gaziantep’teki esnaf deprem sonrasi normallesmeden umutlu olduklarini belirtti.

Deprem Bölgesindeki Esnaf Kepenk Açmaya Basladi
Gaziantep’te tarihi çarsilar bölgesi ile vatandasin yogun oldugu islek caddeler deprem nedeniyle yavas yavas açilmaya basladi.

Esnaf, hasarsiz dükkanlarini günler sonra açilmaya basladi.

Deprem nedeniyle çarsi esnafi umutsuzluga sürüklemiyor. Esnaf, kisa sürede hayatin normale dönecegini umut ediyor.

Sabahattin Cidar, “Simdi su an için beklentimiz islerimizin eski düzene kavusmasidir. Umut oldugu için dükkânlarimizi açiyoruz. Zaten ümitsiz yasanmaz. Depremin üzerinden 1 ay geçti. Halen de sallaniyor. Sehirlerde insanlar kalmiyor, bazi bölgelere gidiyorlar. Bazilari köylere ev yaptiriyor, konteyner aliyorlar. Binalardan artik umudu kestiler” dedi.

Celal Erdönmez, “Yaralarimizi saracagiz. Sükürler olsun ki merkezde fazla bir zayiat olmadi. Ama ilçelerde çok büyük acilar yasadik, üzüldük. Devlet ve millet olarak hep birlikte yaralarimizi saracagiz. Bununda için de çalisacagiz. Herkes isine gücüne bakacak. Üretime bakacagiz ve vazifelerimizi yerine getirmeye çalisacagiz. Umudumuz her zaman var. Yerli ve yabanci turistlerimizi Gaziantep’imize bekliyoruz. Antep’imizin merkezinde zayiat yok. Devlet ve millet olarak birbirimize yardimci olacagiz” ifadelerini kullandi.

Yakup Mermer, “1 aydan bu yana depremden dolayi bütün islerimiz kapali. Esnaf olarak komple is yerimizi açtik. Yavas yavas normallesmeye hazirlaniyoruz. Insanin psikolojisi bakimindan çok önemli, psikolojik olarak kendi kendimiz toparlamak istiyoruz. Çünkü bu durumu atlatmamiz ve güçlü olmamiz lazim. Her seye ragmen ayakta oldugumuzu, güçlü oldugumuzu hissetmemiz lazim. Ne olursa olsun bu hayatta pes etmeyecegiz güçlü ve dimdik kalmamiz lazim. Her zaman umudumuz var. Biz hiçbir zaman pes etmedik, pes etmeyecegiz. Hayat her seye ragmen devam ediyor. Biz de üzüldük, kirildik, içimiz cigerlerimiz paramparça oldu. Her seye ragmen ayakta durmamiz lazim, güçlü olmamiz lazim” diye konustu.

Kaynak: İHA