ABD'den, Iran'in Petrokimya Satisina Yardim Eden 6 Sirket Ve 20 Gemiye Yaptirim

ABD Disisleri Bakanligi, Iran’in petrol ve petrokimya ürünlerinin nakliyesi veya satisiyla iliskisi oldugu belirlenen 6 kurulus ve 20 geminin yaptirim listesine alindigini açikladi.



ABD Disisleri Bakanligi, ABD’nin Iran’in petrol ve petrokimya ticaretini kolaylastiran kurum ve kuruluslara yönelik yaptirimlari sürdürmekte kararli oldugunu belirterek, Çin ve Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli 6 sirkete ve 20 gemiye yaptirim uygulandigini açikladi.

Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, yaptirim uygulanan sirketler arasinda, Çin merkezli Global Marine Ship Mgmt Limited Sirketi, Shanghai Xuanrun Shpg. Limited Sirketi, Birlesik Arap Emirlikleri merkezli Swedish Management Co. SA., Siraz Petrokimya Sirketi, Busehr Petrokimya A.S. ve Golden Lotus Oil Gas and Real Estate adli sirketlerin yer aldigi belirtildi. Bakanlik, ayrica bu sirketlere bagli 20 geminin de yaptirim listesine alindigini ifade etti.



Disisleri Bakanligi yaptirim kapsaminda, bahsi geçen kurum ve gemilere ait oldugu belirlenen herhangi bir mülkün ABD hükümeti kontrolüne geçecegini ve bu kuruluslarla iliskisi belirlenen kisilerin ABD yaptirimlari ile karsilasacagini aktardi.

Açiklamada, "Bu yaptirimlar, Iran’a karsi yaptirimlarimizi uygulamaya yönelik devam eden çabalarimizi vurguluyor. Yaptirimlarimizi atlatmaya çalisanlara karsi harekete geçmekten çekinmeyecegiz" denildi.
Kaynak: İHA