Mobilyacilar Bir Araya Geldi, Depremzedeler Için Seyyar Tuvalet Üretiyor

Kastamonu’da faaliyet gösteren mobilyacilar, bir araya gelerek deprem bölgesinde yasayan vatandaslar için seyyar tuvalet üretmeye basladi. Üretimi tamamlanan seyyar tuvaletler tirlara yüklenerek deprem bölgesine gönderiliyor.

Mobilyacilar Bir Araya Geldi, Depremzedeler Için Seyyar Tuvalet Üretiyor
Kahramanmaras merkez üslü depremlerden etkilenen 11 ili yasayan vatandaslar için baslatilan yardim kampanyalari devam ediyor. Depremde evleri zarar gören vatandaslarin ve deprem bölgesinde çalisan personel için ihtiyaç duydugu tuvalet ihtiyaci Kastamonu’daki ahsap üreticileri tarafindan karsilaniyor. ’Ahsabin baskenti’ olarak kabul edilen Kastamonu’da, Orman Bölge Müdürlügü ile Kronospan Agaç Sanayi Firmasi tarafindan temin edilen hammadde ile mobilya firmalarinin çalisanlari tarafindan mobil tuvalete dönüstürülüyor. Mobilyacilar tarafindan islenerek deprem bölgesine gönderilen seyyar tuvaletler, kullanima hazir bir sekilde tasarlaniyor.

“Deprem bölgesindeki seyyar tuvalet ihtiyacini giderebilmek için gece gündüz çalisiyoruz”

Deprem bölgesindeki seyyar tuvalet ihtiyacini giderebilmek için el birligiyle gece gündüz demeden çalistiklarini söyleyen mobilya üreticisi Ergün Can, “Deprem bölgesindeki ihtiyaçlar için bizlerden yapilan talepler neticesinde deprem bölgesinde acil seyyar tuvalete ihtiyaç oldugu bizlere bildirildi.

Bizlerde sanayideki esnaf arkadaslarimizla birlikte yan yana gelerek deprem bölgesindeki seyyar tuvalet ihtiyacini giderebilmek için el birligiyle gece gündüz demeden çalisarak deprem bölgesindeki ihtiyaçlari gidermeye gayret gösteriyoruz. Bu ürünlerimizi yaparken de ürünlerin OSB kismini Kronospan Agaç Sanayi firmasi, agaç kismini Kastamonu Orman Bölge Müdürlügümüz karsiliyor. Bazi hayirseverlerin de destekleriyle bizler de esnaflar olarak tamamen kendi hayrimizla bu isleri gece gündüz demeden yapiyoruz. Deprem bölgesine ulastirmak için en hizli bir sekilde gayret ediyoruz. Insallah oradaki vatandaslarimizin da islerine yarar. Bir an önce saglikli bir sekilde yasamlarini sürdürmelerine devam edecekleri inancindayiz. Bir tir 28 tane aliyor. Su ana kadar 5 tir gönderdik, insallah bu gece de çalisip yarinda 1 tir daha gönderecegiz" dedi.

Kaynak: İHA