Üç Bakan Sel Bölgesinde Inceleme Yapti

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ve Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, selin vurdugu Sanliurfa’da incelemelerde bulundu. Incelemeler sonrasi bir açiklama yapan Bakan Akar, ilk günden itibaren vatandasin yaralarini sarmak için sahada olduklarini belirtti.

Üç Bakan Sel Bölgesinde Inceleme Yapti
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ve Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Sanliurfa’da selin vurdugu merkez Eyyübiye ilçesine bagli Akabe Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Üç bakan Karakoyun Deresi çevresini gezerek, bilgi aldi. Bakan Akar, burada yaptigi açiklamada ilk günden itibaren sahada olduklarini söyledi.

Türkiye’nin daha önce de bu tür sinavlar verdigini dile getiren Bakan Akar, ”Arkadaslar son zamanlarda maalesef bir taraftan deprem, bir taraftan sel felaketiyle karsi karsiyayiz. Fakat burada sevindirici olan sey devletimiz ilk andan itibaren milletimizle beraber omur omuza. Herkes elinden gelen gayreti göstermekte ve milletimizin yaralarini sarmak için gerçekten gece gündüz demeden mücadeleyi sürdürmekteyiz. Sayin Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere bütün bakanlarimiz, bütün ilgili personelimiz, valilerimiz, kaymakamlarimiz, belediyelerimiz bu konuda ayakta. Milletimizle beraber insallah bu yaralari saracagiz. Karamsarlik yok, kötümserlik yok. Bizim milletimiz buna benzer konularda daha önce imtihanini vermis bir millet, sinavini vermis bir millet. Bunlarin üstesinden geldik. Insallah bunun da üstesinden gelecegiz. Bu konuda hep beraber çalismamizi sürdürüyoruz. Insallah en kisa zamanda bu yaralari saracagiz. Ilk andan itibaren bildiginiz gibi 6 Subat’ta deprem sirasinda ve bu sel sirasinda devletimizin bütün kurumlariyla birlikte Türk Silahli Kuvvetleri, Mehmetçik seferber olmustur. Sadece burada arazide olan sahadaki unsurlarimiz degil, bütün imkanlarimizi seferber ettik. Vatandasimizin yanindayiz. Mehmetçik vatandasimizin yanina kostu ve dolayisiyla buradaki mücadelemizi sürdürüyoruz. Insallah bu mücadeleden de devlet olarak, millet olarak, Silahli Kuvvetler olarak alnimizin akiyla çikacagiz. Hepimizin basi sag olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA