AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Sarieroglu'dan 'Çanakkale Zaferi' Mesaji

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yil dönümü nedeniyle bir mesaj yayimladi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yil dönümü vesilesiyle bir mesaj yayimladi. Sarieroglu, mesajinda su ifadeleri kullandi:

"Çanakkale Zaferi, tarihi kahramanlik destanlariyla dolu aziz milletimizin bagimsizlik ve hürriyet yolundaki azmini, iman gücünü ve vatan sevgisini büyük fedakârliklarla ortaya koydugu Milli Mücadele’nin temellerini olusturan büyük bir destandir. ’Çanakkale Geçilmez’ dedirten bu millet, kadiniyla erkegiyle, genciyle yaslisiyla bagimsizligina sahip çikma konusundaki kararliligini tüm dünyaya ilan etmis, dünya tarihi sayfalarina adini yazdirmistir. Binlerce sehidimizin kaniyla yazilan bu destanin altinda; tarih boyunca esaretle yasamayi kabul etmemis, kutsal vatan topraklarini cani ve kani pahasina koruyan büyük millet olmanin suuru yatmaktadir. Bu duygu ve düsüncelerle; Çanakkale Zaferi’mizin 108. yil dönümünü kutluyor, 18 Mart Sehitleri Anma Günü’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, bu topraklari bize vatan kilan aziz sehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum."
Kaynak: İHA