Derme Çatma Barakada Yasam Mücadelesi Veriyor

Sinop’un Ayancik ilçesinde köydeki yerine kendi imkânlariyla yaptigi barakada yasayan 70 yasindaki Nazim Öztürk, soguk kis günleri ve geçirdigi rahatsizliklar nedeniyle zorlandigini belirterek imkâni olanlardan yardim istiyor.

Derme Çatma Barakada Yasam Mücadelesi Veriyor
Sinop’un Ayancik ilçesine yaklasik 10 kilometre uzakliktaki Zaviye köyünde yasayan Nazim Öztürk, 2 yildir kendi imkânlariyla yaptigi naylon barakada yasam mücadelesi veriyor. Rahatsizliklari nedeniyle zaman zaman zor günler yasayan Öztürk, soguk kis günlerinde barakasinin yeterli gelmedigini kaydetti.

Kar yagdiginda kapisinin önünün kapandigini ve barakanin yasamaya uygun olmadigini söyleyen Öztürk, imkâni olan ve yardim etmek isteyenlerden köyündeki babadan kalma arazisine tek katli bir ev yapilmasini istiyor.

“Benim gönlüm zengin, dünyaya yeterim ben”

Aldigi engelli maasiyla 2 yildir eline para geçtikçe barakasina ek yaparak gelistirdigini söyleyen Nazim Öztürk, “Yaradanima sükür, sikâyetim yok. Bana diyorlar ki ’televizyona çik, yardim iste’ ama kul kuldan bir sey istemez kul Allah’tan ister, Allah da seni bana gönderir. Ben Allah’tan isterim, kuldan istemem. Yüzde 85 engeli raporum var. Dünyanin en saglikli adami da benim, en zengin adami da benim. Benim gönlüm zengin, dünyaya yeterim ben” diye konustu.

Dogumundan 1980 yilina kadar Zaviye köyünde yasayip ardindan çalismak için 16 sene Ayancik ilçe merkezine yerlestigini kaydeden Öztürk, çocuklarinin egitimi için Istanbul’a tasindi. 26 yilin ardindan köyüne geri dönerek yasadigi barakayi yaptigini söyledi.



“Yapmam gereken bir sey yoksa yatarim”

Yasi ve rahatsizliklari nedeniyle çok hareket edemedigini ve yiyecek özel bir sey aramadigini söyleyen Öztürk, “Ben sunu yedim bunu yedim diyemem, o gün için kismetimde ne varsa onu yedim. Özel bir sey aramam, zamani gelir ekmegimi çaya banar yerim ve onunla karnim doyar Allah’a sükrederim. Ugrasacak durumda degilim, eger zaruri yapmam gereken bir sey yoksa yatarim. Sagligim izin vermiyor, yüzde 85 raporluyum. Tavuklarim çoktu, kestim yedim dolaba koydum. Simdi 1 tavuk, 2 horozum var. Bir tane yumurta yapiyor, o da dünyaya yetiyor” dedi.

Seker hastasi oldugunu söyleyen Öztürk, yaklasik 2 gün yataktan çikamadigi zamanlar oldugunu ifade etti.

Yasadigi her güne sükreden Öztürk, ezberledigi ve kendi yazdigi siirleri okumayi da es geçmedi. Mutlulugun kalpte oldugunu anlatan Öztürk, kis günleri naylon barakada yasaminin zorlu geçtigini belirterek imkani olanlardan yardim istedi. Öztürk, “Benim imkânim var, ben bu kardesime yardim etmek istiyorum’ diyen birisi varsa 35-40 metrekare gönlünden ne kopuyorsa bana buraya bir barinak yaptirsin istiyorum. Kat kat istemiyorum, tek katli yeter. Prefabrik ve konteyner geçici bir çözüm, kalici bina olmaz. Tek katli bir bina yeter, saray lazim degil bana” seklinde konustu.

Kaynak: İHA