Malatyali Depremzede Aileye Kayseri'deki Yeni Evlerinde Çiçekli Karsilama

Merkez üssü Kahramanmaras olan 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan yaralar sarilmaya devam ederken, Kayseri’nin Kocasinan Ilçe Müftülügü de tüm imkanlari ile depremzedelerin yaninda yer aliyor. Kocasinan Müftülügü ‘hayra motor ser’e fren’ ilkesi ile çalismalarini araliksiz sürdürürken, Malatya’da depreme yakalanan Alatas ailesine Kayseri’de ev tutularak, yeni yuvalarinin anahtari Ilçe Müftüsü Halil Uzun tarafindan Fikret Alatas’a teslim edildi.

Malatyali Depremzede Aileye Kayseri'deki Yeni Evlerinde Çiçekli Karsilama
Asrin felaketinin yaralari sarilmaya devam ederken Kayseri Il Müftülügü koordinesinde Kocasinan Ilçe Müftülügü de tüm imkanlari ile depremzedelere hem maddi hem de manevi destegini sürdürüyor. Kocasinan Ilçe Müftülügü tarafindan yapilan desteklerle Malatya’dan Kayseri’ye getirilen depremzede Alatas ailesine yeni yuvalarinin anahtari teslim edilirken duygulu anlar yasandi.

Türkiye Diyanet Vakfi Kayseri Kocasinan Kadin Kollari ile birlikte depremzede ailenin yeni yuvalarina ziyaret gerçeklestiren Ilçe Müftüsü Halil Uzun, ailenin acilarina bir nebze de olsun merhem olabilmek için ellerinden geleni yaptiklarini ifade etti.

2 torunu 1 çocugu ve esi ile Kayseri’ye yerlesen depremzede Fikret Alatas ziyaretten duydugu mutlulugu dile getirerek, "Halil Uzun hocam ile ben umrede tanismistik. Allah’in evinde bir samimiyetimiz olusmustu. Kafilemizin baskaniydi. O günden bu zamana irtibatimizi hiç kesmemistik. Deprem olunca da Allah razi olsun sormus sorusturmus. Bize ulasti. Her zaman yanimizda oldugunu söyledi.

Bize bir ev tutacaklarini bir evin neye ihtiyaci varsa her seyi ayarlayip bizi Kayseri’ye getireceklerini söyledi.

Allah razi olsun gördügünüz gibi bizi ailece aldi buraya getirdi ve bu eve yerlestirdi. Tüm ihtiyaçlarimizi da karsiladi" ifadelerini kullandi.

Deprem anini anlatirken gözyaslarina hakim olamayan Fikret Alatas, "Allah kimseye böyle acilari bir daha yasatmasin" dedi.

Fikret Alatas’in esi Ayten Alatas da yeni bir yuvanin sahibi olmaktan dolayi yasadigi mutlulugu ifade ederken, "Saniyeler ile depremden sag kurtulduk. Vefat eden birçok yakinimiz var. Allah böyle felaketleri hiç kimselere yasatmasin. Saniyeler içinde gözümüzün önünde binalar yikildi. Biz canimizi kurtardigimiza sükrettik. Halil Uzun hocamizin nezaretinde Diyanet Isleri Baskanligi’miz elimizden tuttu. Allah devletimizden binlerce kez razi olsun. Bizi hiç yalniz birakmadilar. Depremden sonra Istanbul’a gitmistik. Malatya’ya gelen yardim tirlarinin ucu bucagi gözükmüyordu. Böyle güzel bir milletimiz ve böylesine güçlü bir devletimiz oldugu için Allah’a sükrettik" diye konustu.

Kocasinan Ilçe Müftüsü Halil Uzun da yaptigi açiklamada, "Ben Fikret Bey ile umre ibadeti esnasinda tanismistim. Oradaki sahit oldugumuz samimiyeti, dürüstlügü, cana yakinligi bize huzur vermisti. O zamandan bu zamana iletisimimiz hep devam ediyordu. Depremlerin ardindan bir müddet kendisine ulasamadim. Çok sükür Istanbul’a bir yakinlarinin yanina ulastiklarinin haberini aldim. Kendisi ile telefonda görüstükten sonra Türkiye Diyanet Vakfi Kayseri Kadin Kollarimiz ile hemen harekete geçerek ailemize öncelikle kalacaklari bu evi ayarladik. Içine bir ev için ne gerekiyorsa ayarlamalarini da yaparak çok sükür bugün anahtarlarini da teslim ediyoruz. Bundan sonra da ailemizin takipçisi olacagiz. Neye ihtiyaçlari varsa destek olmaya devam edecegiz" dedi.

Evlerinin önünde çiçeklerle karsilanan aileye odalar gösterildikten sonra evlerinin anahtarlari teslim edildi.
Kaynak: İHA