Tarim Fuarina Jandarma Standi Ilgi Odagi Oldu

Aydin’in Söke ilçesinde gerçeklestirilen 28. Tarim Fuari’nda stant açan jandarma ekipleri, gerçeklestirdikleri bilgilendirme ve tanitimlarla ziyaretçilerin ilgi odagi oldu.

Tarim Fuarina Jandarma Standi Ilgi Odagi Oldu


Aydin Il Jandarma Komutanligi vatandaslarin bilgilendirilmesi amaciyla 28. Söke Tarim Fuari’nda gerçeklestirdigi egitimler ziyaretçilerin ilgi odagi oldu. Fuarda açilan 2 jandarma standinda Aile Içi Siddetle Mücadele ve Çocuk Kisim Amirligince, ziyarete gelen kadinlara karanfil takdim edilirken, 6284 Sayili Kanun, KADES uygulamasi ile erkeklere de “Kadina El Kalkamaz” mottosuyla bilgilendirme faaliyeti gerçeklestirildi.

Faaliyette kadinlarin telefonlarina KADES uygulamasi indirilerek durumsal farkindalik olusturmak maksadiyla pankart açilarak, brosür dagitimi yapildi. Ayrica Jandarma Trafik Sube Müdürlügünce de trafik kazalarinda araç devrilmeleri ve devrilmelerinin neden oldugu yaralanmalardan korumayi hedefleyen ROPS (Rollover Protection System) sistemi ile traktörlerin gece gündüz görünürlügünü arttiran reflektör, sari flasör lamba konularinda egitim ve bilgilendirme yapildi. Katilimcilara sapka, kalem ve el brosürü hediye edildi.
Kaynak: İHA