Konteyner Vadiyle 4 Milyon TL'lik Vurgun Yapan 12 Kisi Tutuklandi

Denizli’de depremzedelere konteyner vadiyle 4 milyon TL dolandirdiklari için adliyeye sevk edilen 17 süpheliden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konteyner Vadiyle 4 Milyon TL'lik Vurgun Yapan 12 Kisi Tutuklandi


Denizli’de güvenlik güçleri, son zamanlarda sosyal medya ve internet üzerinden sahte satilik konteyner, agaç ev, ahsap ev ve benzeri ilanlar vererek depremzede ile deprem bölgesine yardim etmek isteyen vatandaslarin dolandirildigi ihbari üzerine harekete geçti. Süpheli sahislarin, açik hat olarak tabir edilen GSM numaralari üzerinden ilan verdikleri, irtibat kurduklari müstekilerden baska sahislar adina açilmis banka hesaplarina kaparo veya tam ücret almak suretiyle haksiz kazanç elde ettikleri, müstekilerden bu yöntemle yaklasik olarak dört milyon TL dolandirdiklari tespit edildi.

Süphelilerin yakalanmasina yönelik yapilan es zamanli operasyonlar sonucunda 17 sahis yakalandi. Süpheli sahislarin ikametlerinde yapilan aramalarda; çok sayida cep telefonu, banka hesap kartlari, sim kartlari, dijital materyaller, çesitli ziynet esyalari ve çok miktarda para ele geçirildi. “Nitelikli Dolandiricilik” suçundan adli makamlara sevk edilen 12 süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA