Barzani Yardim Vakfindan 10 Bin Aileye Gida Yardimi

Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen depremler dolayisiyla Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde (IKBY) faaliyet yürüten Barzani Yardim Vakfi, Sirnak bölgesi ve diger illere yerlesen depremzedelere gida kolisi yardiminda bulundu.

Barzani Yardim Vakfindan 10 Bin Aileye Gida Yardimi
Pazarcik ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin ardindan daha önce is makineleri yardiminda bulunan IKBY Barzani Yardim Vakfi bu kez de gida kolisi yardiminda bulundu. Depremzedelerin yaralarini sarmak adina gönderilen yardim tirlari, Silopi AFAD koordine merkezinde kayit islemlerinin ardindan ihtiyaç bölgelerine gönderildi. Yardimlarin bir kisminin da Silopi, Cizre, Sirnak merkez ve diger ilçelere dagitilacagini belirten Barzani Yardim Vakfi Türkiye Koordinatörü Sahin Sulhan, yaklasik 2 bin gida kolisini Sirnak bölgesindeki depremzedelere, geri kalanini da deprem bölgelerine göndereceklerini söyledi.



Su ana kadar 5 tir yardim kolisinin yurda giris yaptigini belirten Sulhan; "Habur Sinir Kapisindan araçlari teslim aldik. Ilçe Kaymakamimiz Cihat Koç’u makaminda ziyaret edip yardimlarin nasil dagitilacagi hususunda istisare yaptik. Yaklasik 2 bin adet gida kolisini il merkezimiz ve diger ilçelerdeki depremzede vatandaslarimiza dagitacagiz. Geri kalan 8 bin yardim kolisini de koordineli bir sekilde deprem alanina gönderecegiz. Yardimlarimizin devami gelecek. Bu çerçevede bizlere destek sunan gerek devlet yetkililerimiz gerekse Barzani Yardim Vakfi’na sükranlarimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA