Müftü Erhun Depremzede Ailelerle Bir Araya Geldi

Bilecik Il Müftüsü Ali Erhun, Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Bilecik Subesi evlerine yerlestirilen depremzede aileler ile bir araya geldi.

Müftü Erhun Depremzede Ailelerle Bir Araya Geldi
Türkiey’yi derinden etkileyen ve asrin felaketi olarak nitelendirilen 7.7 ve 7.6 büyüklügünde meydana gelen depremler sonrasinda açilan yaralar sarilmaya baslandi. Depremlerden evleri zarar gören ve tahliye edilen on binlerce afetzede, Türkiye’nin farkli illerinde misafir ediliyor. Depremzedelerin yerlestirildigi yerler arasinda Bilecik’e gelen misafir iki aileyi, Bilecik Il Müftülügü karsilayarak TDV Bilecik Subesi evlerine yerlestirdi.

Basta Il Müftüsü Ali Erhun olmak üzere, Bilecik Il Müftü Yardimcisi Aysel Haciömeroglu ile müftülükçe görevlendirilen manevi destek ekipleri tarafindan depremzede vatandaslara yönelik ziyaretler düzenlendi.

TDV Bilecik Subesi Evlerine yerlestirilen afetzedeleri ziyaret eden Il Müftüsü Ali Erhun, “Geçmis olsun, milletimizin basi sag olsun. Depremde vefat eden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yarali olanlara rabbimden sifa, sizlere de sabri cemil diliyorum. Il müftülügü olarak depremzedelere her zaman destek olacagiz” dedi.



“Sizin imtihaniniz sabir bizimkisi kardeslik görevi”

Müftü Erhun konusmasinin devaminda, “Imtihandayiz. Sizin sabir imtihaniniz bizim kardeslik görevi imtihanimiz var. Bizlere düsen isyan etmeden rabbimizden gelene riza göstermektir. Zira Sevgili Peygamberimiz bir hadisinde söyle buyurmaktadir ‘Müminin durumu ne hostur. Her hali kendisi için hayirlidir. Bu durum yalniz mümine mahsustur. Basina sevinecek bir hal geldiginde sükreder, bu onun için hayir olur’ o halde, müminin olarak bizler Rabbimize dayanarak, kendine güvenerek ve kardeslerimizle yardimlasarak zorluklari asabilecegimizi unutmayalim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA