Iki Aylik Hamile Esini Öldüren Sahis Ikinci Kez Hakim Karsisina Çikti

Isparta’da 2 aylik hamile esini tabanca ile öldürüp, kayinvalidesini yaraladigi iddiasiyla tutuklu yargilanan sahis, ikinci kez hakim karsisina çikti.

Iki Aylik Hamile Esini Öldüren Sahis Ikinci Kez Hakim Karsisina Çikti
Hakkinda ’tasarlayarak esini öldürme’, ’kasten öldürmeye tesebbüs’, ’konut dokunulmazligini ihlal’ ve ’atesli silah tasima kanuna muhalefet’ suçlarindan agirlastirilmis ömür boyu hapis cezasi istemiyle dava açilan Ayhan Y., Isparta 1. Agir Ceza Mahkemesinde ikinci kez hakim karsisina çikti. Durusmaya esi Rabia Yilmaz’in annesi Ayfer Aydinli, taniklar, taraf avukatlari ve tutuklu sanik Ayhan Y. katildi.

Tanik olarak dinlenen, öldürülen Yilmaz’in is arkadasi Ayse Kinay; Rabia ile is ortaminda tanistiklarini ve disarida herhangi bir sosyal arkadasliklarinin olmadigini dile getirdi. Sanik Ayhan Y.’yi ise çalistiklari hastanede iki kez gördügünü söyledi.

Kinay mahkemede, "Rabia esinden siddet gördügünü ve bu evlilikten pisman oldugunu, evliliginin son bir ayinin sürekli tartismalarla geçtigini bana söyledi.

Daha önce esi tarafindan tecavüze ugradigini anlatti" seklinde konustu.



"Yüzünde darbedildigine dair belirtiler vardi"

Mahkemede dinlenilen bir baska tanik Ebru Dag ise, Rabia ile 3 yildir çalistiklari hastaneden tanistigini belirterek, "Bir sabah beni aradi. Agzinin yüzünün morardigini, çalisamayacagini söyledi.

Yüzünde darbedildigine dair belirtiler vardi. Bu darp olayi Rabia ölmeden iki hafta önce yasandi" ifadelerini kullandi. Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina ve dijital materyallerin incelenmesine karar vererek durusmayi 13 Nisan’a erteledi.

Olayin geçmisi

Olay, 21 Haziran 2022 tarihinde yasandi. Dini nikahli esi Rabia Yilmaz ile görüsmek için Hizirbey Mahallesi 111. Cadde üzerindeki evlerine giden Ayhan Y. (42), aile fertleriyle tartistiktan sonra yanindaki tabancayla evin içinde rastgele ates açti. Rabia Yilmaz ve annesi Ayfer Aydinli vücutlarina isabet eden mermilerle yaralanirken, Ayhan Y. olay yerinden kaçti. Aile yakinlarinin yardim istemesi üzerine olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Yapilan incelemede, 2 aylik hamile oldugu ögrenilen Rabia Yilmaz’in yasamini yitirdigi belirlendi. Hafif sekilde yaralanan anne Ayfer Aydinli’ya ise saglik ekipleri müdahale etti.
Kaynak: İHA