Çukurova'da Bodrum Otoparki Zorunlu Oluyor
Adana’nin merkez ilçesi Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, alinacak meclis karariyla yeni binalarda bodrum otoparkinin zorunlu hale getirilecegini, ayrica asma ve çekme kat yapilmasi konusunda yasak konulacagini açikladi. Çetin, güvenli yasam alanlari olusturma çabalarinin araliksiz devam edecegini belirtti.

Istisnalar ortadan kalkacak
Baskan Çetin, bu önlemler çerçevesinde zemin etüt raporlarinin dogru düzgün hazirlanmasi gerektigini vurgulayarak, “Eger güçlendirme ve forekazik gibi ilave tedbirleri alinmasi gerekiyorsa bunu zorunla hale getirecegiz. Bir diger konu ise otopark sorunu. Otopark Adana’nin en önemli sorunlarindan biri. Otopark sorununu ortadan kaldiracak bir tedbir düsünüyoruz. Aslinda yeni yapilan binalarda kapali otopark yapma zorunlulugu var ama yönetmelikte bunun istisnalari da var. ’Araç basi su kadar para yatirirsaniz otopark yapma zorunlulugu kalkiyor ve uygun olan yerlere otoparklar yapilir’ deniyor. Biz bunu alacagimiz meclis karariyla kesinlikle engelleyecegiz, bunun hiçbir sekilde istisnasi olmayacak ve bodrum otoparki zorunlu olacak” diye konustu.
Bundan sonra yapilacak yeni binalara asma ve çekme kat yapma yasagi getireceklerini de açiklayan Çetin, “Bütün bu tedbirlerin tamami sizlerin daha güvenli yasam alanina sahip olmasi içindir” ifadesini kullandi.
